Кафана "последња шанса"

Лондонски таблоид "Сан" сликовито описао последње коло квалификација за Светско првенство у фудбалу, које се следеће године игра у Јужној Африци. Роналдо, Ибрахимовић, Марадона, Меси, Ето и Славен Билић.

Дакле, како пише лондонски таблоид, Португалија, без повређеног Кристијана Роналда, мора да победи само да би изборила бараж, док је Хрватској, суштински, потребно чудо да би се дочепала Јужне Африке, односно тим Славена Билића мора да победи Казахстан, док Украјина мора да изгубио од Андоре.

Тежак дан чека и Камерунца Самуела Етоа и Нигеријца Џона Обуи Микела чији тимови, такође, морају да победе у последњим утакмицама квалификација.

Некадашњи и садашњи најбољи фудбалери планете, Дијего Армандо Марадона и Лионел Меси, такође, морају да победе Уругвај да би се пласирали на Светско првенство, мада им је у сулудој комбинацији довољан и бод, уколико Еквадор победи Чиле са пет голова разлике.

Португалија мора да победи Малту да би се Португал квалификовао за Мундијал, али у том случају отпада још једна велика звезда европског фудбала, Златан Ибрахимовић, јер Шведску пут Јужне Африке једино може повести кикс Португалаца.

Уколико, неким чудом, Португалија изгуби од Малте а Шведска од Албаније, на Светско првенство могла би отпутовати и Мађарска, али само уколико демолира Данску у Копенхагену.

На листи последњих шанси слабе шансе има и Хрватска, јер пласман "ватрених" може да обезбеди једино Андора, која треба да победи Украјину. Теоретски могуће, али би такав развој ситуације представљао једно од највећих изненађења у историји фудбала.

"Славену Билићу треба рука помоћи јер је Хрватска пред испадањем мање од 18 месеци након што је била у четвртфиналу Еура. Билићеви момци морају победити Казахстан, али ће њихове наде пропасти ако Андора не изведе једно од највећих изненађења у историји фудбала против Украјине", пише "Сан".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи