Читај ми!

Пелегрини храбри Мангалу пред дуел са Ибрахимовићем

Тренер фудбалера Манчестер ситија Мануел Пелегрини позвао је своје играче, пре свих дефанзивце, да прикажу добру игру и сачувају нападача Златана Ибрахимовића, у предстојећој утакмици против Пари Сен Жермена, у четвртфиналу Лиге шампиона. Фудбалери Манчестер ситија у среду од 20.45 играју у Паризу на "Парку принчева" против Пари Сен Жермена, а њихов дуел можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Велику одговорност у одбрани у тиму Ситија мораће да преузме Елијаким Мангала, пошто је повређен капитен Венсан Компани, а неизвестан је и наступ Јаја Туреа због повреде колена. Мангалу повремено критикују навијачи Ситија због слабијег кретања, али је Пелегрини подржао 25-годишњег француског играча.

"Ако гледате статистику онда ћете видети да ми побеђујемо сваки пут кад Мангала игра. У појединим утакмицама је направио неколико грешака, али ако погледате његов укупни учинак, он је веома добар играч. Мислим да на њега није утицала висина трансфера, он је веома млад и навикава се на тешку лигу. Мангала има све услове да буде важан играч Ситија и сигуран сам да ће напредовати у свакој сезони коју буде играо у Премијер лиги", рекао је Пелегрини, пренели су британски медији.

Пари Сен Жермен је четврту годину узастопно међу осам најбољих, а Сити је први пут у четвртфиналу најелитнијег европског такмичења.

Сити је у последње две сезоне оба пута Барселона елиминисала у осмини финала Лиге шампиона, а Пари Сен Жеремен ће покушати да се пласира у прво четвртфинале откако га је купио катарски инвестициони фонд 2011. године.

Манчестер сити је победио три пута у последњих 10 утакмица у свим такмичењима.

У енглеском тиму због повреде неће бити Рахима Стерлинга, а неизвестан је наступ голмана Џоа Харта.

Пари Сен Жермен доминира у француском фудбалу, прошлог месеца је обезбедио шампионску титулу победом од 9:0 против Троа. Париски тим у меч улази победом од 4:1 против Нице, а Сити је са 4:0 победио Борнмут.

Нападач париског тима Златан Ибрахимовић је у доброј форми, а недостаје му један гол да обори Паулетин клупски рекорд од 78 голова у свим такмичењима. Швеђанин је био стрелац у последње четири утакмице у Лиги шампиона.

"Манчестер сити има сјајне играче. Имају (Давида) Силву, (Серхија) Агуера и ако им будемо дали лопту имаћемо много проблема. Одбрана ће бити пресудна. Морамо да контролишемо утакмицу као што смо то урадили у дуелима против Челсија у осмини финала", рекао је фудбалер Пари Сен Жермена Тијаго Мота.

Пари Сен Жермен је у последња три учешћа у Лиги шампиона такмичење завршавао у четвртфиналу. Једино полуфинале најелитнијег европског такмичења играо је у сезони 1994-1995.

У другој утакмици четвртфинала у среду од 20.45 у Немачкој играће Волфбсург и Реал Мадрид.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи