Енрике: Једини тим против кога не бих желео да играмо је Барселона

Тренер фудбалера Барселоне Луис Енрике рекао је да је задовољан пласманом у четвртфинале Лиге шампиона и да у тој фази "једино не би желео да игра против Барселоне". Барселона се синоћ пласирала у четвртфинале Лиге шампиона, пошто је у реваншу осмине финала у Лондону победила Арсенал са 3:1. Тренер Арсенала Арсен Венгер рекао је да Барселона има "двојицу или тројицу фудбалера који нормалан живот претварају у уметност".

У првом дуелу у Барселони било је 2:0 за домаћина, актуелног европског првака који се тако девети пут узастопно пласирао међу осам најбољих.

"Срећан сам због пласмана и захвалан сам навијачима што су дошли. Задовољни смо што су Лионел Меси, Луис Суарес и Нејмар постигли голове. Величина тих фудбалера је што сви имају исти циљ, да морамо да нападамо и бранимо се на истом нивоу. Девети пут узастопно смо у четвртфиналу Лиге шампиона, а то значи да клубу иде добро. То нас чини поносним. Једини тим против кога не бих желео да играмо у четвртфиналу је Барса, а сигурно је да против њих нећемо играти", рекао је Енрике, пренели су шпански медији.

Енрике је похвалио голмане Марка Андреа тер Штегеа и Клаудија Брава, као и играча Хавијаре Маскерана, за кога је рекао да не доприноси само на фудбалском нивоу.

Енрике је навео да енглески тимови у Лиги шампиона не остварују резултате какве би требало уз трансфере које праве.

"То би требало анализирати, потребно је много података и времена да се то изведе. Изненадио сам се када је Сити, први пут у клупској историји, прошао у четвртфинале", додао је он.

Енрике је рекао и да је срећан због пласмана Бајерна у четвртфинале, предвођеног тренером Пепом Гвардиолом.

Тренер Арсенала Арсен Венгер рекао је да Барселона има "двојицу или тројицу фудбалера који нормалан живот претварају у уметност".

Арсенал није успео да се пласира у четвртфинале Лиге шампиона шесту узастопну годину.

"Код 1:1 мислио сам да су несигурни. Али ми нисмо успели да постигнемо други гол и останемо у доброј позицији. Направили смо много опасних ситуација и играли смо квалитетно. Када смо примили други гол, изгубили смо оштрину. Играли смо против екипе која има најбоље нападаче које сам икада видео. Меси, Суарес и Нејмар су изузетни. Они ни из чега могу да направе шансу, посебно Меси. Барселонини тачни пасови и креативност је изузетна", рекао је Венгер.

"У некој фази нашег спорта морамо да се дивимо уметности, а Барселона има двојицу или тројицу играча који нормалан живот претварају у уметност. Поштујем то и верујем да је задовољство гледајући их. Али, за мене је било мучење", додао је Венгер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи