Читај ми!

Блан: Против Челсија најважнија утакмица сезоне

Тренер фудбалера Пари Сен Жермена Лоран Блан рекао је да је предстојећа реванш утакмица осмине финала Лиге шампиона против Челсија најважнија у досадашњем току сезоне. Фубалери Челсија дочекаће у среду од 20.45 на стадиону Стамфорд Бриџ ПСЖ у реванш утакмици осмине финала Лиге шампиона.

У првом мечу одиграном у Паризу, ПСЖ је победио лондонски клуб са 2:1, тако да је екипи Лорана Блана за пролаз међу осам најбољих у Лиги шампиона довољан реми или пораз од једног гола разлике, али уз најмање два постигнута.

"Очекује нас најважнији меч сезоне. Најбитнија ствар је спремити тим да буде максимално спреман да одговори на све захтеве", рекао је Блан.

ПСЖ и Челси су се у последње три године сваки пут састајали у плеј-оф фази Лиге шампиона. Прошле године такође су међусобно играли у осмини финала, а годину дана пре тога у четвртфиналу.

Лондонски клуб је 2014. године захваљујући постигнутом голу у гостима дошао до пласмана у полуфинале, да би ПСЖ истом мером узвратио годину дана касније.
Као и пре три недеље у Паризу, сусрет Челсија и ПСЖ-а заказан је у време када се оба клуба суочавају с великим проблемима с повредама играча.

На сутрашњој утакмици за Челси сигурно неће играти Џон Тери, Радамел Фалкао и Курт Зума, а нешто блаже повреде имају Кенеди, Дијего Коста и Педро Родригес, па су њиихови наступи под знаком питања.

С друге стране за ПСЖ неће играти Серж Орије, који је од раније суспендован због критикована Лорана Блана и неких саиграча, док су наступи Матуидија, Пастореа и Вератија под знаком питања због блажих повреда.

У другом мечу осмине финала у Санкт Петербургу од 18.00 састају се Зенит и Бенфика. Први меч у Португалу завршен је победом домаћина од 1:0.

Бенфика је након победе против Зенита уписала још три тријумфа, па тако у меч против руске екипе, коју су елиминисали у истој фази такмичења 2012. године, улазе у добром расположењу.

Зенит се после двомесечне зимске паузе у домаћем шампионату доста мучио да поврати форму, па су тако прошле недеље у руском Купу елиминисали Кубањ тек након продужетка, а у руској Премијер лиги су за викенд одиграли нерешено против Краснодара.

Овај меч поред великог значаја за екипе, добија на важности и због тајанственог коефицијента Европске фудбалске уније (УЕФА). Ова утакмица би могла да буде одлучујућа да ли ће руска или португалска лига добити додатно, треће место за своје клубове у Лиги шампиона од сезоне 2017/18.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи