Барселонин јуриш на историју почиње на Олимпику

Шампион Европе креће у поход на историју. Нико, након Сакијевог Милана, није одбранио титулу првака Европе. Нико није освојио трофеј два пута заредом откада се игра Лига шампиона. Фудбалери Блаугране уверени су да имају квалитет да одбране "ушати" пехар, а прва препрека биће им врло добра Рома. Директан пренос меча пратите на Првом програму РТС-а. Још један сјајан и нама у Србији посебно занимљив меч игра се вечерас. У Лондон, на ноге Челсију, долази Макаби из Тел Авива.

Друго вече првог кола нове сезоне у Лиги шампиона обележеће неколико сјајних мечева. Међу њима је, свакако, и српски дерби на Стамфорд Бриџу између Челсија и Макабија из Тел Авива. Са једне стране биће Бранислав Ивановић и Немања Матић, а са друге Предраг Рајковић и на клупи Славиша Јокановић.

Јокановић се после 13 година враћа на стадион где је као играч провео две сезоне са жељом да додатно отежа ситуацију Жозеу Моирињу, који мимо свих очекивања има најгори старт сезоне "плаваца" у последње три деценије.

"Гледао сам Челсијеве поразе од Евертона и Кристал Паласа и шокиран сам да су тако лоше кренули у првенству. Не идемо у Лондон као туристи и у шопинг, већ да се боримо и направимо изнененађење", рекао је Јокановић, чији је тим у последњем кругу квалификација елиминисао Базел.

Челси је фаворит Г групе, а за друго место ће се највероватније борити Динамо из Кијева и Порт.

Бранилац трофеја Барселона нову сезону започење дербијем против Роме на гостујућем терену (РТС1). Римљани су ове године направили респектабилан тим и за европске стандарде, па после одличног старта у Серији А и победе над вицешампионом Европе Јувентусом, планирају да скину скалп екипи Луиса Енрикеа, који је, знамо, некада и сам тренирао "вучицу".

"Циљ нам је да прођемо групну фазу. Осим Барселоне, сви остали ривали групе бориће се за пласман у најбољих 16", рекао је тренер Роме Руди Гарсија.

Луис Енрике није имао превише успеха на клупи италијанског тима. За разлику од периода у Роми, тренер Каталонаца је прошле сезоне освојио "триплу круну" и нада се да би слично могао да понови ове сезоне и уђе у историју.

У другом мечу Е групе у Леверкузену се састају Бајер и БАТЕ Борисов. Белоруски шампион је у последњој рунди квалификација елиминисао Партизан због гола у гостима, али њему не недостаје искуства у групној фази елитног такмичења, посебно не након изненађујућих тријумфа над једним Бајерном.

Динамо из Загреба је после три године изборио пласман у ЛШ, али имаће веома јаке ривале као у Бајерну, Арсеналу и Олимпијакосу. Загрепчани у првом колу дочекују Арсенал, док Бајерн на врућем терену у Атини игра са Олимпијакосом, чији је стадио Караискакис одавно распродат.

"За Олимпијакос ће ово бити велика утакмица, биће веома агресивни и даће све од себе да нас изненаде. Морамо да будемо веома опрезни и фокусирани", поручио је дефанзивац Бајерна Џером Боатенг.

Све осим проласка Бајерна и Арсенала у другу фазу било би велико изненађење.

Група Х можда доноси и највећу неизвесност пошто се у њој налазе увек добра Валенсија, богати Зенит, респектабилни Лион и шампион Белгије Гент.

У првом колу Валенсија и Гент дочекују Зенит, односно Лион.

Група Е:

Бајер Леверкузен - БАТЕ Борисов

Рома - Барселона

Група Ф:

Динамо Загреб - Арсенал

Олимпијакос - Бајерн Минхен

Група Г:

Динамо Кијев - Порто

Челси - Макаби Тел Авив

Група Х:

Валенсија - Зенит

Гент - Лион

Све утакмице играју су од 20.45.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи