Гвардиола и Милер углас: Верујемо у чудо!

Тренер Бајерна из Минхена Пеп Гвардиола рекао је како верује да његови фудбалери имају квалитет да на домаћем терену стигну три гола мањка и победе Барселону у полуфиналу Лиге шампиона..

Барселона је у првом мечу победила са 3:0, а Бајерн се нада чуду на Алијанц арени.

Ниједан тим у историји европских такмичења није успео да у полуфиналу Лиге шампиона стигне три гола мањка.

Гвардиола зна да се његов тим другу годину узастопно суочава са могућношћу елиминације у полуфиналу овог такмичења.

"Да кренемо сви у напад? Не! Мораћемо добро да се бранимо и да контролишемо утакмицу. Овај тим нема проблема са менталитетом. У екипи има шест-седам играча који су освојили светско првенство, тако да знају шта треба да раде. Против Барселоне није, међутим, довољно имати већи посед и добро се бранити, већ морамо да правимо шансе. Неће бити лако, али имамо квалитет, тако да ћемо видети шта ће се десити", рекао је Гвардиола новинарима.

Једна од ствари која храбри навијаче Бајерна јесте и то што је тим у четвртфиналу изгубио у гостима од Порта са 3:1, а онда је код куће "прегазио" ривала са 6:1.

"Играчи су показали да желе победу. Против Порта смо стигли 3:1, али ово је потпуно другачије. Изазов је велики, али ћемо пробати. Ми смо Бајерн Минхен. Никада пре утакмице нисам помислио да немамо шансе", рекао је Гвардиола.

Новинари су питали тренера и о гласинама да ће следеће сезоне водити Манчестер сити, али се он на то насмејао и рекао да остаје у Бајерну.

Томас Милер је казао да верује у пролазак, али је пред новинарима казао да је смирен.

"Нисам ни претерано еуфоричан, ни претерани песимиста. Морамо да користимо своје шансе. Сви знају да су ствари биле боље, али имамо план. Прва утакмица је била велико разочарање, али желимо да надокнадимо то још кад смо отишли са Камп Ноуа. Ако прођемо даље, то ће бити порука за свет фудбала. То је наш план и није глуп", рекао је Милер.

Он такође није желео да пореди овај меч са дуелом са Портом.

"Много шта је могуће у фудбалу. Зато се сви и даље надамо и верујемо у себе. Не можемо да очекујемо утакмицу као против Порта, али то је оно што нам треба. Мораћемо да пронађемо праву мешавину напада и мирноће на лопти. Тренер ће нас добро спремити, а остало се своди на вољу и на подршку навијача", рекао је Милер.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи