Читај ми!

Меси задовољан, али и опрезан

Фудбалер Барселоне Лионел Меси изјавио је да је задовољан убедљивом победом против Бајерна из Минхена од 3:0 у првој полуфиналној утакмици Лиге шампиона, али да његова екипа не сме да се опусти у реваншу.

Барселона је синоћ на свом терену победила Бајерн са 3:0. Двоструки стрелац био је Меси, који је поготке постигао у 77. и 80. минуту, а трећи гол постигао је Нејмар у четвртом минуту судијске надокнаде времена.

"Уз мало среће постигли смо први гол, а наредна два су дошла недуго за њим. Остварили смо одличан резултат уочи реванша, а то је оно што смо хтели", рекао је Меси, пренели су данас шпански медији.

Меси је постигао укупно 77 голова у Лиги шампиона и изједначио се на првом месту листе стрелаца тог такмичења са Кристијаном Роналдом из Реал Мадрида. Иза њих остала је легенда "краљевског" клуба Раул са 71 голом.

"Био сам изузетно срећан због гола јер сам знао да је важан. У завршници смо постигли први гол и знао сам колико је значајан у дуелу. У Немачкој ће бити тешко. Имамо добар резултат, али морамо да одемо тамо опрезни", рекао је аргентински репрезентативац.

Иначе, синоћни рекорд, иако „историјски", само је један у низу невероватних резултата које је до сада Лионел Меси остварио у каријери. Навођење свих рекорда би дуго потрајало и заузело би много простора, па да наведемо само неколико најинтересантнијих.

Рецимо, освојио је највише златних лопти – четири, највише голова на једној утакмици Лиге првака – пет, и највише хет-трикова – осам; највише голова у историји шпанске Примере – 275; у историји Барселоне има највише голова – 425, хет-трикова – 32 од којих је један од најбрже постигнутих...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи