Читај ми!

Пеп се враћа на Камп Ноу, "стара дама" чека "краља"

Лоптице су рекле своје. У полуфиналу Лиге шампиона играће Барселона и Бајерн, односно Јувентус и мадридски Реал.

Фудбалери Барселоне дочекаће минхенски Бајерн у полуфиналу Лиге шампиона, вероватно једном од најбољих, ако не и најбољем у историји, док ће Јувентус играти против актуелног првака мадридског Реала, одређено је жребом у Ниону.

Прве полуфиналне утакмице играју се 5. и 6. маја, а реванши су на програму недељу дана касније.

Финале Лиге шампиона игра се у Берлину 6. јуна.

Луис Енрике: Поштујем Гвардиолу, али није имао среће

Тренер Барселоне Луис Енрике поручио је да изузетно поштује некадашњег саиграча Пепа Гвардиолу, али да ће његов тим у обе утакмице полуфинала Лиге шампиона ићи на победу.

"Пеп је најбољи јер је освојио толико титула. Бајерн, свакако, жели исто што и ми. Ипак, свако ко на жребу добије Барселону као противника, по мом мишљењу, није имао среће", рекао је Луис Енрике.

Он је нагласио да у његовом тиму влада изузетна атмосфера.

"Кључ сваког тима је висока мотивисаност играча и сматрам да је ова екипа ментално веома јака", рекао је Енрике.

Он је поручио да се радује сусрету са Гвардиолом.

"Биће то изузетна утакмица. Први пут у каријери играћу против Гвардиоле, а он против Барселоне", рекао је Енрике.

Он је додао да му је било свеједно да ли ће Барселона прво играти код куће или у гостима.

"Идемо на победу и код куће и на страни", закључио је Енрике.

Гвардиола: Барселона је мој дом 

Тренер минхенског Бајерна Пеп Гвардиола изјавио је да се радује сусрету са својим бившим клубом. Очекује, ваљда као и цела фудбалска јавност, изузетан дуел.

Гвардиола, који је 2013. преузео Бајерн, освојио је са Барселоном 14 титула, укључујући две Лиге шампиона (2009. и 2011).

Барселонин "производ" је и Тијаго Алкантара кога је Гвардиола довео у Бајерн прошле сезоне.

"Сви знају колико је овај сусрет са Барселоном значајан за мене, Тијага и цео тим", рекао је Гвардиола.

"Барселона је наш живот. Када сте у полуфиналу, сигурно је да ћете играти против великог тима. Шта да кажем, Барселона је мој дом", рекао је Гвардиола.

"Биће то посебан меч. Мораћемо да анализирамо Барселону која је у овом тренутку најбољи тим. Нисам изненађен том чињеницом, јер је тренер Луис Енрике веома квалитетан. Он је сјајан човек и срећан сам што ћу га видети", рекао је Гвардиола.

Недвед: Биће тешко са Реаловим "монструмима"

Директор Јувентуса Павел Недвед рекао је данас да ће се његов тим у полуфиналу Лиге шампиона против мадридског Реала састати са правим "фудбалским монструмима".

"Реал је прави фудбалски монструм, али га се не плашимо", рекао је Недвед.
Он је подсетио да је Јувентус 2003. године у полуфиналу Лиге шампиона избацио "краљевски клуб".

"Сећам се те 2003. године, прошло је од тада 12 година. Срећни смо што смо поново у полуфиналу. Играћемо против бранилаца титуле, правих "фудбалских монструма". Међутим, срећни смо што смо у трци са такве три екипе за које сматрам да су најбоље на свету", рекао је Недвед. Он је нагласио да верује у свој тим.

"Верујем да можемо да одиграмо две прелепе утакмице и поносни смо што ћемо представљати италијански фудбал", рекао је Недвед и додао да ће лекарски тим покушати да опорави повређеног Пола Погбу на време.

"Нема пуно времена, покушаћемо да га опоравимо, као и Асамоу. Биће нам веома важно да можемо да рачунамо на ову двојицу", рекао је Недвед.

Анчелоти: Против Јувентуса као против Атлетика

Тренер Реал Мадрида Карло Анчелоти верује да његова екипа против Јувентуса треба да игра са истим ентузијазмом као против Атлетико Мадрида, ако жели у финале тог такмичења.

"Јувентус је клуб с легендарном историјом и у полуфиналу је Лиге шампиона после 12 година. Имају веома добру сезону. Практично су већ освојили титулу у Италији, што значи да могу да се фокусирају на Лигу шампиона. Уверен сам да можемо да остваримо наш сан и да се поново пласирамо у финале. Морамо да дамо свој максимум да бисмо победили. Потребна нам је иста она екипа као против Атлетика (у четвртфиналу), са истим ентузијазмом и надом", рекао је Анчелоти за шпанске медије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи