Штрелер: Порто је фаворит, али имамо шансе

Капитен фудбалера Базела Марко Штрелер рекао је да је у предстојећој утакмици осмине финала Лиге шампиона Порто фаворит, али да његова екипа има шансе да се први пут у клупској историји пласира у четвртфинале најелитнијег европског такмичења.

Фудбалери Базела играју у среду од 20.45 на свом Сент Јаконс парку против Порта, прву утакмицу осмине финала Лиге шампиона.

"Порто је у прошлости освајао Лигу шампиона, увек су имали одличне играче у тиму, а тако је и сада. Имају јак тим и знамо да нас чека тешка утакмица. Порто је фаворит у овом дуелу", рекао је Штрелер, пренео је сајт Уефе.

"Заслужено смо се пласирали у нокаут фазу и поносни смо што смо успели да урадимо нешто на европској сцени. Сигуран сам да имамо шансе у две утакмице против Порта, али не смемо заборавити да смо се у прошлости увек мучили против португласких екипа. Играмо у осмини финала Лиге шампиона, остали су само добри противници и због тога се радујемо предстојећем дуелу", додао је Штрелер.

Двоструки европски првак Порто је од освајања титуле 2004. године само једном играо у четвртфиналу (2008/2009), а Базел је до сада само једном играо у тој фази и то пре 41 годину.

У тиму Базела неће бити Фабијана Шара због суспензије.

Порто је једна од три непоражене екипе ове сезоне у Лиги шампиона, поред Челсија и Реал Мадрида.

Тренер Порта Хулен Лопетеги рекао је да његова екипа мора опрезно да уђе у сутрашњи дуел.

"Базел је екипа која је заслужила да се пласира у нокаут фазу пошто је играла добро у групи са Ливерпулом и Реалом. Победили су Ливерпул и намучили Реал у Швајцарској. То је искусан и талентован тим. Играмо у осмини финала ту су тешки противници, али желимо да их победимо и прођемо даље", рекао је Лопетеги.

Порто је изгубио само једном у последњих 14 утакмица у европским такмичењима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи