Читај ми!

Ди Матео: Сасвим нови Шалке

Претходне сезоне, мадридски Реал је понизио Шалке у Лиги шампиона, али тренер немачке екипе Роберто Ди Матео верује да је његов тим много напредовао и да није ни налик оном тиму који је поражен укупним резултатом 9:2.

Тренер Шалкеа Роберто Ди Матео рекао је уочи утакмице са Реал Мадридом да је његова екипа извукла много поука из прошлогодишњег убедљивог пораза од шпанског клуба у Лиги шампиона.

Фудбалери Шалкеа играју сутра у Гелзенкирхену против Реал Мадрида, прву утакмицу осмине финала Лиге шампиона. Екипе су и прошле године играле у тој фази, а Реал је победио укупним резултатом 9:2.

"Научили смо много из прошлогодишњег пораза од Реала. Али, много смо напредовали, сада смо другачији тим", рекао је Ди Матео, који је 2012. године са Челсијем освојио Лигу шампиона.

Реал је прошле сезоне у Гелзенкирхену победио са 6:1, а касније је освојио десету титулу европског првака и ове године ће покушати да постане прва екипа која је одбранила трофеј у најелитнијем европском такмичењу.

Током зимског прелазног рока у Шалке је на позајмицу из Манчестер ситија дошао српски репрезентативац Матија Настасић и конкурисаће за место у тиму, а Ди Матео због повреда неће моћи да рачуна на Јулијана Дракслера, Леона Горецку и Џеферсона Фарфана.

Шалке је четврти у Бундеслиги, а у последњим првенственим утакмицама имао је проблема у нападу, пошто је нападач Клас Јан Хунтелар био суспендован. Очекује се да ће Холанђанин, који је прошле године био једини стрелац у поразу од Реала, бити у тиму за сутрашњу утакмицу.

Фудбалер Шалкеа Сидни Сам сматра да његова екипа мора добро да игра у одбрани ако жели да оствари добар резултат против Реала.

"У њиховој екипи је много врхунских играча као што су Роналдо, Бејл, Бензема... Ако се будемо добро и чврсто бранили отежаћемо посао свакој екипи. Имамо добре играче, сигуран сам да ћемо имати шансе", рекао је он.

"Ово је нова сезона, нова ситуација. Мислим да смо сада много стабилнији него прошле године. Наши навијачи верују у нас, ми имамо самопоуздања и то су кључне ствари ако желимо да остваримо успех против Реала", додао је Сам.

Шалке у утакмицу улази после првенственог пораза од Ајнтрахта од 0:1, док је Реал са 2:0 победио Депортиво.

Најбољи стрелац Реала Кристијано Ронладо је у малој кризи пошто није постигао гол у последње три утакмице, што је први пут од фебруара 2011. године. Он је постигао четири гола у последњих 10 утакмица, а у првих 11 првенствених мечева постигао је 17 голова.

У екипи европског шампиона због повреда неће бити Хамеса Родригеса, Луке Модрића, Серхија Рамоса и Фабија Коентраоа, док би у тим требало да се врати Пепе.

Фудбалер Реала Тони Крос, који је својевремено играо за Бајерн из Минхена, рекао је да његова екипа не сме да потцени Шалке.

"Шалке игра добро у Бундеслиги и доласком новог тренера почели су да играју чврсто у одбрани. Имамо много повређених играча и чека нас велики изазов, али наш циљ је да се пласирамо у четвртфинале", рекао је Крос.

"Ове сезоне пет или шест екипа може да освоји Лигу шампиона и ми смо међу њима. Покушаћемо да одбранимо титулу, али биће тешко, игра се нокаут фаза. Шалке је добро организована екипа, извукли су бод у Минхену и јаки су у одбрани", додао је Крос.

Реал је победио у седам од последњих девет утакмица на гостовањима у Лиги шампиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи