На терену Ајакс, у глави Реал

Фудбалер Барселоне Хавијер Маскерано рекао је да његова екипа мора да се концентрише на предстојећу утакмицу са Ајаксом у Лиги шампиона и да не размишља о "Ел Класику" са Реал Мадридом, у шпанском првенству.

Четвороструки шампиони Европе Барселона и Ајакс играју у уторак од 20.45 на Камп Ноу утакмицу трећег кола Групе Ф у Лиги шампиона.

Барселона је друга на табели са три бода, а Ајкас на трећем има бод мање. Први је Пари Сен Жермен са четири бода, а последњи Апоел има један бод.

"Најважнија утакмица је увек наредна. Ако победиш, циљ је нова победа у наредном мечу. Морамо да победимо Ајакс како бисмо у наредни дуел, (дерби са Реал Мадридом), ушли са много самопоуздања", рекао је Маскерано за клупски сајт.

Фудбалер Барселоне Лионел Меси сутра ће "јурити" рекорд бившег капитена Реала Раула Гонзалеса од 71 постигнутог гола у Лиги шампиона. Меси је постигао три мање. Такође, исти рекорд жели да изједначи и фудбалер Реала Кристијано Роналдо, коме су потребна два гола и то ће покушати у среду, против Ливерпула.

Осим у Месија, навијачи Барселоне уздају се и у голмана Раула Брава, који није примио гол у осам првенствених утакмица.

Тренер Барселоне Луис Енрике и његов колега из Ајакса Франк де Бур се добро познају, пошто су од 1999. до 2003. године играли у шпанском клубу.

У екипи Барселоне неће бити повређених Адријана и Томаса Вермалена, док Де Бур због повреда неће моћи да рачуна на Туланија Серера и Николаја Бојлесена.

Барселона у дуел улази после победе против Еибара, а Ајакс ремијем од 1:1 са Твентеом.

У другој утакмици у Групи Ф Апоел од 20.45 у Никозији игра против Пари Сен Жермена.
Тренер француске екипе Лоран Блан има много проблема са саставом, пошто су повређана четворица одбрамбених играча из прве поставе.

Тијаго Силва има проблема са тетивом, Давид Луиз и Маркињос са повредом бутине, а Лукас Дињ са коленом. Такође, Блејза Матуидија мучи повреда кука, а Езекиља Лавеција повреда тетиве.

Неизвестан је наступ најбољег стрелца Пари Сен Жермена Златана Ибрахимовића. Он је због повреде пете пропустио последњих седам утакмица, пет првенствених и две за репрезентацију Шведске.

Фудбалер Апоела Томас де Винсенти рекао је да се његова екипа нада добром резултату против фаворизованог противника.

"Апоел је доказао да може да буде успешан, без обзира колико је противник квалитетан. Желимо снажно да одиграмо и надамо се добром резултату", рекао је он и додао да би било "лудо" да Барселона и Пари Сен Жермен не освоје прва два места у групи.

"Ми ћемо покушати да освојимо треће место, које води у Лигу Европе", додао је Де Висенти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи