Читај ми!

ПСЖ савладао Барсу, Матић донео победу Челсију

Париз је гледао сјајан меч, у коме су на крају славили домаћи фудбалери. Немања Матић постигао једини гол на утакмици у којој је Челси могао много убедљивије да слави. Рома и Сити поделили бодове, баш као и Апоел и Ајакс, Марибор и Шалке, односно Шахтјор и Порто. У првом мечу дана Бајерн победио ЦСКА у Москви минималним резултатом. Бате бољи од Атлетика из Билбаа. Тоти и Ћави ушли у историју.

Пари Сен Жермен победио је на свом терену Барселону са 3:2, у утакмици другог кола Групе Ф Лиге шампиона.

ПСЖ је повео у 10. минуту преко Давида Луиза, а два минута касније изједначио је Лионел Меси. Француски тим је до полувремена поново повео, голом Марка Вератија у 26. минуту, а предност од 3:1 донео му је Блез Матуиди у 54. Ипак, два минута после трећег гола ПСЖ-а, Нејмар је смањио заостатак.

До краја је виђено доста прилика, више испред гола Сиригуа, али није било промена резултата.
Фудбалер Барселоне Ћави Ернандес одиграо је 143. утакмицу у Лиги шампиона, чиме је постао рекордер по броју наступа у том такмичењу.

У истој групи, Апоел и Ајакс одиграли су у Никозији нерешено 1:1. Гости су повели преко Лукаса Андерсена у 28. минуту, а изједначио је Густаво Мандука три минута касније из пенала.

ПСЖ је први на табели са четири бода, испред Барселоне која има три, Ајакса са два и Апоела са бодом.

ПСЖ ће у трећем колу 21. октобра гостовати Апоелу, док ће Барселона дочекати Ајакс.

Играчи Челсија победили су Спортинг у Лисабону са 1:0, док су Шалке и Марибор играли 1:1 у Гелзенкирхену, у утакмицама другог кола Групе Г.

Стрелац јединог гола за Челси био је репрезентативац Србије Немања Матић, који је у 34. минуту после центаршута Сеска Фабрегаса ударцем главом савладао Руија Патрисија.

Марибор је водио у Гелзенкирхену голом Дамјана Бохара у 37. минуту, али је бод немачком тиму донео Клас-Јан Хунтелар у 56.

Челси је први на табели са шест бодова, Шалке и Марибор имају по два, а Спортинг је последњи са једним освојеним бодом.

У трећем колу Челси ће 21. октобра дочекати Марибор, док ће Шалке у Гелзенкирхену играти против Спортинга.

Фудбалери Бајерна из Минхена савладали су ЦСКА у Москви са 1:0, у утакмици другог кола Групе Е Лиге шампиона.

Једини гол на утакмици, која је одиграна на стадиону Химки пред празним трибинама, постигао је Томас Милер, из пенала у 22. минуту. Претходно је бразилски штопер Марио Фернандес у казненом простору срушио Марија Гецеа.

Руска екипа је до полувремена имала две добре прилике да изједначи. Прво је Мануел Нојер одбранио Ахмеду Муси, који је остао сам испред голмана Бајерна, а потом је Алексеј Јеременко погодио пречку.

Бајерн је био бољи у другом полувремену и имао неколико добрих прилика да постигне погодак, али је резултат остао 1:0.

Манчестер сити и Рома одиграли су у Енглеској нерешено 1:1. Сити је повео голом Серхија Агуера из пенала у четвртом минуту, а Рома је изједначила преко капитена Франческа Тотија у 23. Тоти је тако постао најстарији играч који је постигао гол у Лиги шампиона. Овај 38-годишњак је оборио рекорд Рајана Гигса.

Бајерн је први на табели са максималних шест бодова, Рома је друга са четири, Сити има један, док је последњи ЦСКА без бода.

Рома ће у наредном колу дочекати Бајерн 21. октобра, док ће исти дан у Москви играти ЦСКА и Манчестер сити.

Фудбалери Бате Борисова победили су на свом терену екипу Атлетик Билбаа са 2:1, у утакмици другог кола Групе Х.

Бате је водио 2:0 головима Дениса Пољакова у 19. и Александра Карницког у 41. минуту, док је једини погодак за баскијски тим постигао Ариц Адуриц у 45.

Шахтјор и Порто одиграли су у Лавову нерешено 2:2, иако је украјинска екипа имала два гола предности до 89. минута.

Порто није искористио пенал, пошто је Јасин Брахими промашио у 35. минуту, а Шахтјор је то искористио и головима Алеша Тешеире у 52. и Луиса Адријана у 86. стекао велику предност.

Ипак, португалска екипа је головима Џексона Мартинеса у 89. минуту из пенала и у четвртом минуту судијске надокнаде времена дошла до изједначења и бода.

Порто је први на табели са четири бода, Бате има три, Шахтјор два, а Атлетик Билбао један.

У наредном колу 21. октобра ће се састати Бате - Шахтјор и Порто - Атлетик. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи