Читај ми!

Селтик одговорио Легији: Разочарали сте нас!

Шкотски Селтик одбио је да одигра утакмицу са пољском Легијом која би одлучила који ће од два тима, на крају, играти у плеј-офу за групну фазу Лиге шампиона. Председник Легије поручио Селтику да треба да се понесу мушки!

Легија из Варшаве растурила је Селтик у трећем колу квалификација за Лигу шампиона (6:1), али је због административне грешке (читај: глупости) изгубила право да игра доигравање за улазак у групну фазу елитног клупског такмичења.

Пољски клуб је због тога понудио „џентлменски договор" Селтику. Легија је замолила да се одигра још једна утакмица два тима, а победник би онда ишао у четврто коло квалификација за Лигу шампиона.

У Селтику су то глатко одбили.

"Разочарани смо коментарима Легије из Варшаве. Ово је у потпуности питање за Уефу и њене органе. Ми се поводом овог случаја више нећемо оглашавати", истиче се у саопштењу Селтика.

Легија је у Варшави славила са 4:1, док је у Глазгову било 2:0. Међутим, реванш сусрет је регистрован службеним резултатом 3:0 за домаћина јер је у тиму шампиона Пољске, у последњих неколико минута, био суспендовани Бартош Березински.

Овај играч је искључен у последњој утакмици Лиге Европе прошле сезоне, због чега је кажњен са три утакмице неиграња. Он је заиста пропустио мечеве са Сент Патриком, као и први меч са Селтиком, али је проблем настао јер он уопште није био регистрован за те мечеве. То је предуслов да играчи одслуже суспензију.

Председник Легије Даријуш Миодуски рекао је да би клуб волео да се случај реши разговорима с представницима Селтика "очи у очи".

"Реч разочарање не осликава наша осећања, више фрустрација и бес. У два меча смо показали да смо бољи и не можемо да верујемо да смо елиминисани због једне грешке у писању. Признајемо грешку и требало је боље да обавимо посао", рекао је он.

Председник Легије истакао је да ће се клуб жалити, али да се и даље нада да ће бити враћен у такмичење.

"Не верујем да би Уефа дозволила да се догоди оваква неправда. Покушавамо да контактирамо наше пријатеље из Селтика, али не знам да ли више могу тако да их зовем. Руководство тог клуба ради против вредности за које верујем да су имали у клубу", рекао је Миодуски.

"Наша порука људима у Селтику је - Будите мушко и ступите са нама у контакт како бисмо дошли до некаквог закључка, као прави мушкарци", рекао је Миодуски. 

Селтик ће се за место у Лиги шампиона борити са словеначким Марибором.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи