Медији у Шпанији: Сурова судбина Атлетика

Атлетико Мадрид је и овога пута, у финалу Лиге шампииона против мадридског Реала, доживео исту сурову судбину као и пре 40 година против Бајерна из Минхена, када је буквално испустио већ виђену победу, општа је оцена шпанских медија.

Шпански медији послед мадридског окршаја у финалу Лиге шампиона истичу сурову судбину Атлетика у финалима.

"Поново је Атлетико Мадрид на својој кожи искусио суровост фудбала у континенталном финалу", каже се на насловној страни "Марке".

Атлетико је већ имао готову победу, пошто је до 93. минута водио са 1:0, али је брод Дијега Симеона, који је практично већ био у "луци", потонуо пре свега захваљујући изједначујућем "торпеду" Серхија Рамоса. Уследио је потом потпуни крах Атлетика у режији Герета Бејла, Марсела и Кристијана Роналда - 4:1.

Шпански медији подсећају да се у случају Атлетико Мадрида историја сурово понавља, евоцирајући финале 1974. када је играч Бајерна Ханс Георг Шварценбенк у 119. минуту изједначио, а два дана касније одиграна је одлучујућа утакмица, коју је Бајерн добио са 4:0.

"Атлетико Мадрид је изгубио пре 40 година према скоро истом сценарију, када је гол Шварценбека омогућио одигравање одлучујућег меча, у којем Бајерн није имао правог противника", подсећа каталонски "Ел мундо депортиво".

"Ел паис" такође констатује да се судбина сурово поиграла са Атлетиком.

"Титула је била историјски значајна јер је Реал Мадрид крунисан по десети пут, а Алетико је осуђен на исти сурови начин као пре четири деценије", закључује "Ел паис".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи