Читај ми!

Реал Мадрид против Бајерна, Дијего против Мориња!

Иако су их многи већ видели у идеалном финалу, Реал Мадрид и минхенски Бајерн ипак ће се састати у идеалном полуфиналу. Атлетико Мадрид је тако добио прилику да своју европску бајку настави против тима који води "чаробњак" Лиге шампиона - Жозе Морињо. "Бајерн је фаворит, али неће му бити лако", каже Анчелоти. "Финале пре финала", сматра Лам. "Биће тешко, али верујемо да можемо до финала", каже Тијаго.

Фудбалери мадридског Реала играће против минхенског Бајерна у полуфиналу Лиге шампиона, док ће се Атлетико Мадрид састати са лондонским Челсијем, одлучено је жребом у седишту Уефе у Ниону.

Реал је до сада девет пута био шампион Европе, а Бајерн је пет пута освајао тај трофеј. Челси је једном тријумфовао у Лиги шампиона, док је највећи успех Атлетика финале из 1974. године.

Прве утакмице полуфинала играју се 22. и 23. априла, а реванши су 29. и 30. априла.
Реал Мадрид ће у првом мечу дочекати Бајерн, док ће Атлетико угостити Челси.

Тренер Реала Карло Анчелоти тврди да је Бајерн фаворит, али да нико не може унапред да отпише краљевски клуб.

"Бајерн је фаворит, али неће му бити лако против Реала. Бајерн је сјајна екипа, а има и фантастичне индивидуалце. Гвардиола је искусан тренер. Очекујем две изузетно тешке утакмице", рекао је Анчелоти на конференцији за новинаре у Мадриду.

Реал ће бити домаћин у првом мечу, који се игра 23. априла, а реванш је 29. априла у Минхену.

Баварски и мадридски гигант до сада су играли 20 пута у европским куповима, Бајерн има 11 победа, Реал седам, а уз то су и два пута одиграли нерешено.

Последњи пут поменути клубови састали су се у полуфиналу Лиге шампиона у сезони 2011/2012. Бајерн је у Минхену победио са 2:1, истим резултатом Реал је славио у Мадриду, а Баварци су после пенала тријумфовали са 3:1.

Касније, Бајерн је у финалу у Минхену, на исти начин, после пенала, изгубио од Челсија.

Капитен Бавараца Филип Лам каже да је дуел са Реалом "финале пре финала", док је голман Мануел Нојер истакао да се радује повратку на Сантјаго Бернабеу, за који га вежу лепе успомене.

"Ради се о два врхунска тима. Овај дуел је достојан финала. Мислим да су шансе подједнаке за пролаз даље. Циљ нам је, наравно, да прођемо даље и урадићемо све да тако и буде", рекао је Лам за клупски сајт.

Голман Нојер је пре две године, такође у полуфиналу Лиге шампиона, на стадиону у Мадриду одбранио пенале Кристијану Роналду и Каки и отворио Бајерну пут ка финалу.

"Радујем се што ћу поново играти на Бернабеу. Носим лепе успомене са тог стадиона, добро се сећам меча од пре две године. Притом, биће права фудбалска атмосфера у граду, јер и градски ривал Атлетико дан раније игра полуфинале против Челсија", навео је Нојер.

Репрезентативац Шпаније Хави Мартинез изјавио је да је Бајерн на данашњем жребу добио најтежег противника.

"Биће нам веома тешко, али верујем у ову екипу. Док сам играо за Билбао често сам губио од Реала у Примери, али надам се да ће сада у дресу Бајерна бити другачије", поручио је Мартинез.

Капитен и голман Реала Икер Касиљас рекао да очекује атрактивне дуеле са Бајерном у полуфиналу Лиге шампиона и додао да мадридски тим може да парира браниоцу титуле.

"Добили смо јаког противника, који је актуелни првак Европе и то ће нам бити велики изазов. Имају добре играче на свим позицијама, истиче се Франк Рибери који је међу три најбоља играча на свету. Надам се да ћемо дати све од себе и пласирати се у финале, јер знам да наш тим има снаге за то. Верујем да можемо да освојимо сва три трофеја ове сезоне", рекао је Касиљас за Марку. 

Фудбалер Атлетика Тијаго сматра да је Челси у предности у односу на његов тим јер зна како се освајају највећи трофеји.

Португалац је играо за Челси у сезони 2004/2005, када је тај клуб освојио титулу првака Енглеске и национални куп. Тада, као и сада, на клупи Челсија седео је његов земљак Жозе Морињо.

"Челси је велики тим са одличним тренером. Они су навикнути да играју финала и освајају трофеје. Биће тешко, али верујемо да можемо до финала", навео је Тијаго.

Први меч полуфинала између Атлетика и Челсија игра се 22. априла у Мадриду, а реванш је осам дана касније у Лондону.

Атлетико и Челси до сада су играли међусобно три пута у еврокуповима, а свака екипа има победу, уз један реми.

Последњи пут састали су се у лето 2012. године у мечу континенталног Суперкупа, када је Атлетико као победник Лиге Европе савладао тадашњег освајача Лиге шампиона, Челси са 4:1.

Финале Лиге шампиона игра се 24. маја на стадиону Ла Луж у Лисабону.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи