Читај ми!

Мојс: Као да смо почетници!

Када постигнете гол морате да покушате да не примите одмах погодак, то знају и почетници и школарци, рекао је Дејвид Мојс, након пораза од Бајерна. Није лако играти против екипе која има осам играча у свом шеснаестерцу, рекао је Пеп Гвардиола.

Тренер Манчестер јунајтеда Дејвид Мојс рекао је да су његови фудбалери играли као почетници када су испустили вођство против Бајерна из Минхена, а након тога и елиминисани у четвртфиналу Лиге шампиона.

Јунајтед је повео у 57. минуту голом Патриса Евре и тај резултат би одвео енглески клуб у полуфинале, али је актуелни шампион Европе преокренуо головима Марија Манџукића у 59, Томаса Милера у 68. и Арјена Робена у 76. минуту.

"Такве ствари учите као почетници, школарци. Када постигнете гол морате да покушате да не примите одмах погодак. Били смо концентрисани током целе утакмице, играчи су добро тактички одиграли, добро су чували позиције и обавили су свој посао. Али, разочаравајуће је што смо се предали када смо повели", рекао је Мојс.

У тиму Јунајтеда био је Вејн Руни, који је примио ињекцију у палац како би могао да игра. Он је у другом полувремену пропустио неколико прилика.

"У појединим тренуцима ми се чинило да Вејн има проблема да шутне лопту. Био сам забринут пошто није тренирао целе недеље, а примио је ињекцију против болова. Али, он је значајан за нашу екипу, посебно јер је повређен Робин ван Перси. Имао је неколико прилика, али није успео да их искористи", рекао је Мојс.

Манчестер јунајтед је седми на табели Премијер лиге и следеће сезоне се неће такмичити у Лиги шампиона, први пут после скоро 20 година.

"Нећемо играти Лигу шампиона, али верујем да није далеко и надам се да ћемо изостати само годину дана. Морамо да се концентришемо и оформимо тим који ће вратити клуб у Лигу шампиона, пошто је то добро такмичење у којем смо уживали", рекао је Мојс.

Он је истакао да управа од њега није захтевала да кроз првенство избори пласман у Лигу шампиона и да неће имати проблема да привуче нове играче на Олд Трафорд, упркос томе што клуб неће играти у најелитнијем европском такмичењу.

Тренер Бајерна Пеп Гвардиола рекао је да је његова екипа заслужено полуфиналу.

"Знао сам да ће бити тешко. Није лако играти против екипе која има осам играча у свом шеснаестерцу. Тако је било и у Манчестеру. Одлучили смо да направимо више пасова на средини терена, они су се добро бранили, али откако смо изједначили на 1:1 играли смо много боље и заслужили пласман у полуфинале", рекао је Гвардиола.

Томас Милер похвалио је тимски дух и рекао да је читав тим показао психолошку стабилност и снагу у реваншу.

"Није било пријатно кад смо примили гол. Еврин шут био је незаустављив. Ипак, захваљујући великој психолошкој снази брзо смо стигли до жељеног изједначења. Добро смо реаговали", рекао је Милер за клупски сајт.

Он је похвалио саиграча Марија Манџукића, уз опаску да је хрватски репрезентативац био тај који је направио разлику у односу на први меч.

"Били смо помало разочарани после ремија у првом мечу. Нисмо створили праве шансе, већ смо почели да се питамо шта се дешава. Манџукић и ја смо били опаснији у казненом простору у реваншу. Један другом смо одвлачили чуваре. На крају је та тактика успела", објаснио је немачки репрезентативац.

Фудбалер Јунајтеда Мајкл Керик тврди да клуб са Олд Трафорда заслужује да игра у Лиги шампиона и да ће се у блиској будућности вратити у елитно такмичење.

"Разлог што нећемо играти у Лиги шампиона следеће сезоне не лежи у двомечу против Бајерна, већ у нашој лошој форми у Премијер лиги. Већ дуже време постижемо слабе резултате и платили смо због тога. Желимо да будемо овде и вратићемо се у ово такмичење врло брзо", рекао је Керик за "Скај Спорт".

"Морамо да збијемо редове и завршимо сезону што је могуће боље и вратимо се следеће године са вером да можемо да се боримо за титулу. Очигледно ово није добро, то већ говоримо неколико недеља", рекао је Керик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи