Читај ми!

Клоп: Не отписујте нас прерано!

Јесмо аутсајдери против Реала, али ћемо покушати да остваримо добар резултат који ће нам дати шансу у реваншу, рекао је тренер Борусије Јирген Клоп, и додао да његова екипа, упркос бројним повредама, може да победи најбоље светске тимове.

Тренер Борусије из Дортмунда Јирген Клоп сматра да је његова екипа аутсајдер у првој четвртфиналној утакмици Лиге шампиона против Реала у Мадриду, али ипак верује у добар резултат.

Меч у Мадриду је реприза полуфинала из прошле сезоне, када је немачки тим прошао у финале са укупним резултатом 4:3.

У првој утакмици нападач Борусије Роберт Левандовски постигао је четири гола, али сутра, због суспензије, неће бити у тиму.

"Са нашим буџетом и листом повређених играча, ми смо аутсајдери у овом дуелу. Међутим, увек сам говорио да није потребно да будете најбољи тим на свету, већ да будете способни да победите најбоље светске екипе, а Борусија може да победи најбоље", рекао је Клоп за Марку.

Тренер "милионера" рекао је да је његова екипа, упркос невероватним проблемима, на корак од постављених циљева са почетка сезоне.

"Сезона је од почетка била тешка. Суочили смо се са невероватним изазовима и проблемима са повредама. Никада нисам доживео ништа слично, али близу смо остваривања циљева који су постављени на почетку сезоне. Други смо у Бундеслиги, играмо у полуфиналу Купа и четвртфиналу Лиге шампиона", рекао је Клоп.

Одраније је познато да до краја сезоне неће играти Невен Суботић и Јакуб Блашчиковски, а сутрашњи дуел пропустиће Марсел Шмелцер и Свен Бендер.

"Играћемо као и увек. Покушаћемо да наметнемо своју игру на Бернабеуу. Реал је фаворит, али покушаћемо да остваримо добар резултат који ће нам дати шансу у реваншу", додао је Клоп.

Борусија у утакмицу улази после првенствене победе против Штутгарта од 3:2, а Реал победом од 5:0 против Рајо Ваљекана.

Реал ове сезоне покушава да освоји десету титулу првака Европе, а председник клуба Флорентино Перез уложио је много новца у прелазном року како би тај циљ остварио. Између осталих, у клуб је стигао Гарет Бејл, за рекордан трансфер од стотину милиона евра.

Реал је последњи пут у Лиги шампиона тријумфовао 2002. године, а последњи пут у том такмичењу изгубио је прошле сезоне од Борусије из Дортмунда.

Тренер Реал Мадрида Карло Анчелоти рекао је да је задовољан што је његова екипа победом против Раја од 5:0, успела да прекине низ пораза у првенству (од Барселоне и Севиље) и да очекује добру атмосферу сутра на Сантјаго Бернабеуу.

"Ближимо се крају сезоне, у доброј смо форми, психички смо добро реаговали на два пораза и оптимисти смо. Биће добра атмосфера на стадиону. Сви сањају десету титулу и знају да можемо да је освојимо ако будемо уједињени", рекао је Анчелоти.

У екипи Реала биће најбољи стрелац Кристијано Роналдо, који је ове сезоне постигао 44 гола у свим такмичењима. Он је у седам утакмица у Лиги шампиона ове сезоне постигао 13 голова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи