Читај ми!

Уефа кажњава Бајерн због Косова!

Због политичке подршке Косову, као и увредљивих порука Месуту Озилу, Уефа казнила минхенски Бајерн. Бајерн ће морати да затвори "сектор 124" на Алијанц Арени на мечу против Манчестер Јунајтеда, уз новчану казну од "значајних" 10.000 евра.

Европска фудбалска унија наложила је Бајерну из Минхена да делимично затвори стадион на мечу четвртфинала Лиге шампиона против Манчестер јунајтеда следећег месеца, због дискриминаторског понашања навијача.

Бајерн ће морати да затвори "сектор 124" на Алијанц Арени за реванш меч четвртфинала Лиге шампиона који се игра 9. априла, саопштила је УЕФА не прецизирајући о ком тачно делу стадиона се ради и колико седишта тај део подразумева.

Уефа је нагласила да су навијачи на утакмици осмине финала против Арсенала раније овог месеца истакли хомофобични транспарент на којем је представљена карикатура фудбалера Арсенала Месута Озила.

Навијачи Бајерна су истакли на тој утакмици и транспарент подршке пријему Косова у Уефа. На спорном транспаренту измењен је слоган УЕФА и писало је: Реци НЕ расизму, реци ДА Косову".

Немачки клуб је кажњен и новчано са 10.000 евра.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи