Читај ми!

У понедељак жреб за нокаут фазу

У седишту Европске фудбалске уније, у Ниону, у понедељак ће бити одржан жреб за осмину финала Лиге шампиона. Немачка и Енглеска имаће по четири представника у нокаут фази док ће Шпанију представљати три тима.

Седам досадашњих шампиона Европе, укључујући и свих шест финалиста из последње три године, очекују своје противнике у осмини финала, односно у утакмицама са којима ће започети, вероватно, најквалитетнији фудбал у 2014. години.

Победници група су: Манчестер јунајтед, Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Бајерн Минхен, Челси, Борусија Дортмунд, Алетико Мадрид, Барселона. Екипе које су заузеле друго место у групама су: Бајер Леверкузен, Галатасарај, Олимпијакос, Манчестер сити, Шалке, Арсенал, Зенит и Милан.

Највише представника у нокаут фази имаће Немачка и Енглеска, по четири, а Шпанију ће представљати три тима. Седмоструки првак Европе, Милан, једини је преостали тим из Италије, што само одражава пад Серије А у неколико последњих Уефа такмичења. И Турска ће имати свог представника у осмини финала, а занимљиво је да је један од потенцијалних парова Галатасарај-Челси, што би поново могло да одведе Дидијеа Дрогбу на Стамфорд Бриџ.

"Волео бих да се то деси - да се краљ врати на Стамфорд Бриџ", рекао је недавно тренер Челсија Жосе Морињо.

Такође, љубити фудбала надају се и мечу Реал Мадрид-ПСЖ, односно поновном сусрету Кристијана Роналда и Златана Ибрахимовића. У недавном баражу за пласман на Светско првенство, састали су се Португал и Шведска, а у дуелу ова два играча као победник је изашао Ронално. 

Поред борбе за славу, тимови играју и за новац. Сваки тим је већ зарадио и до 14 милиона евра, а добиће и додатних 3,5 милиона за пласман међу последњих 16 тимова. Први мечеви осмине финала Лиге шампиона на програму су 18. и 19. фебруара, односно 25. и 26. фебруара. Реванши су заказани за март и играће се 11. и 12, односно 18. и 19. марта.

Финале најелитинијег фудбалског такмичења играће се 24. маја у Лисабону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи