Е, немам пара да платим

Румунски фудбалер Адријан Муту не може да плати одштету Челсију од 17,2 милиона евра. Уместо тога предлаже да уплатити одређени део новца хуманитарним организацијама.

Муту је данас послао писмо Челсију, дисциплинској комисији Светске фудбалске федерације и њеном председнику Сепу Блатеру у којем их обавештава да нема довољно новца за плаћање одштете енглеском клубу.

"Не могу да платим толику казну. Није у питању воља, једноставно, немам новца", навео је Муту у писму.

Муту је 2003. године прешао из Парме у Челси за 17,6 милиона евра, а годину дана касније лондонски клуб га је отпустио јер су његови допинг резултати били позитивни на кокаин. Румунски фудбалер тада је суспендован на седам месеци.

Муту је по истеку суспензије као слободан играч прешао у Јувентус, а Челси је тада остао без обештећења.

Јувентус се жалио Суду за спортску арбиттражу и добио случај, након чега је румунском фудбалеру наређено да плати 17,2 милиона евра.

Међутим, ако би суд наплатио казну играч Фиорентине би банкротирао, или би поново био суспендован.

"Предлажем да уместо компензације клубу, хуманитарним организацијама у Фиренци или неком другом граду донирам значајну суму новца. Желим да помогнем организацијама које помажу младим људима са проблемима везаним за коришћење забрањених супстанци", навео је он.

"Исту донацију желим да пошаљем и хуманитарним организацијама које Челси изабере у Лондону, али и људима у мојој земљи, Румунији", додаје се у писму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи