Читај ми!

Наполи бољи од Борусије, шок у Лондону

Готово је прво коло групне фазе Лиге шампиона. Наполи је савладао Борусију, баш као и Арсенал Олимпик из Марсеја. Барселона убедљива против Ајакса. Базел преокретом до победе против Челсија. Атлетико Мадрид победио Зенит, док је Шалке лако изашао на крај са Стеауом. Порто преживео Беч. Селтик на крају поклекао против Милана.

Фудбалери италијанског Наполија победили су на свом терену Борусију Дортмунд са 2:1 у дербију првог кола Ф групе Лиге шампиона, док је Базел истим резултатом у Е групи дошао до сензационалне победе над домаћим Челсијем.

Италијански тим пружио је сјајну партију против Борусије, прошлогодишњег вицешампиона, а да је имао мало више среће славио би и убедљивију победу.

Голове за Наполитанце дали су Гонзало Игуаин у 29. и Лоренцо Инсиње у 67. минуту. Гости су од 44. минута играли без искљученог голмана Романа Вајденфелера који је интервенисао непрописно ван казненог простора.

Аутогол Зуниге у 86. минуту био је слаба утеха за клуб из Дортмунда. Српски интернационалац Невен Суботић одиграо је цео меч за Борусију.

У другој утакмици Ф групе лондонски Арсенал је у Марсеју против Олимпика потврдио да се налази у доброј форми и славио са 2:1 захваљући Теу Волкоту и Арону Ремзију.

Један од главних фаворита у Лиги шампиона, екипа Барселоне, декласирала је у Х групи на свом терену Ајакс са 4:0.

Поново је блистао Аргентинац Лионел Меси са хет-триком, а тренутно најбољи бразилски фудбалер Нејмар дебитовао је у елитном европском такмичењу сјајном партијом. Такође, одличну партију пружио је голман Барселоне Виктор Валдез који је у 76. минуту одбранио пенал Сигторсону.

У другој утакмици ове групе италијански Милан је код куће разочарао своје навијаче против Селтика, али је "мучење" прекинуо Кристијан Запата у 82. минуту. Четири минута касније коначан резултат (2:0) поставио је Сали Мунтари.

Изненађење вечери десило се у Лондону, где је Базел на Стамфорд бриџу успео да савлада Челси са 2:1.

У репризи прошлосезонског полуфинала Лиге Европе, "плавци" су повели преко Оскара, али је Базел погоцима Салаха и Штрелера дошао до великог тријумфа.

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић одиграо је свих 90 минута за лондонске "плавце".

У другој утакмици Е групе немачки Шалке је без већих проблема "размонтирао" некадашњег шампиона Европе, румунску Стеауу, са 3:0.

Мадридски Атлетико је у Г групи рутински стигао до бодова против гостујућег Зенита из Санкт Петербурга, док је Порто у дуелу са дебитантом, Аустријом, освојио бодове у Бечу.

Овако су текли мечеви и дан уочи њих:

22.39 - Готово је прво коло групне фазе Лиге шампиона. У среду, другог дана, постигнути су следећи резултати: Милан - Селтик 2:0, Барселона - Ајакс 4:0, Шалке - Стеауа 3:0, Олимпик Марсеј - Арсенал 1:2, Атлетико Мадрид - Зенит 3:1, Аустрија - Порто 0:1, Челси - Базел 1:2 и Наполи - Борусија Дортмунд 2:1.

22.36 - Завршени су сви мечеви осим оног у Напуљу. 

22.34 - Почасни погодак постиже и Марсеј. У заоставном времену стрелац је био Ајев. 

22.32 - Борусија из Дортмунда стиже до поготка. Додуше, "милионери" јесу имали велику помоћ у Зуниги, који је на врло ефектан начин савладао Пепеа Рејну.

22.27 - Милан сада води са 2:0. Погодак је у 86. минуту постигао Сали Мунтари. 

22.25 - Два поготка готово у истом тренутку. Шалке води са 3:0 против Стеауе, стрелац је био Јулијан Дракслер. На југу Француске, Арсенал захваљујући Велшанину Арону Ремзију води са 2:0 од 84. минута. 

22.24 - И Милан је успео да пронађе пут до мреже Селтика. Поготком Запате у 82. минуту росонери воде са 1:0. 

22.23 - Шок у Лондону! Базел води против Челсија са 2:1 од 82. минута. Други погодак за госте био је дело Штрелера. 

22.21 - Атлетико Мадрид решава питање победника на мечу против руског Зенита. Шпанци воде са 3:1, а стрелац последњег гола је био Лео Баптистао.

22.18 - Кевин Принс Боатенг у 78. минуту дуплира предност Шалкеа против гостију из Букурешта. 

22.15 - Барселона по сваку цену жели да избрише лоше успомене из Лиге шампиона из прошле сезоне, а овакве игре су прави начин за то. Блауграна води са 4:0, а Меси стиже до хет-трика у 75. минуту. 

22.14 - Базел стиже до изједначења у Лондону. Прецизан у 71. минуту био је сјајни Египћанин Мохамед Салах.

22.13 - Прелеп погодак Инсињеа за 2:0 Наполитанаца.

 

22.09 - Према очекивањима, Барселона врло убедљива против Ајакса. 3:0 за Каталонце, стрелац Ђерар Пике у 69. минуту. 

22.07 - Погодак и у Гелзенкирхену. Шалке води против Стеауе голом Јапанца Учиде у 67. минуту. 

22.06 - Арсенал води од 65. минута на Веледрому. Тио Волкот је стрелац за "тобџије". 

22.05 - Ново вођство за Атлетико Мадрид. Стрелац, у 64. минуту, Арда Туран. 

21.59 - Коначно узбуђење вечерас. Зенит стиже до изједначења, стрелац је Хулк у 58. минуту. 

21.56 - Готово у исто време први погодак постиже нека од гостујућих екипа. Порто води у Бечу против Аустрије захваљујући Лучу Гонзалесу. 

21.55 - Први погодак у наставку виђен је у Каталонији. Лионел Меси је поново пронашао пут до мреже гостију из Амстердама. Други погодак на мечу Аргентинац је постигао у 55. минуту. 

21.48 - Играју се друга полувремена на седам мечева Лиге шампиона на програму вечерас. Касни се са почетком само у Напуљу.

21.33 - Полувремена на свим мечевима. Само четири гола на осам мечева, и то сва четири гола у мрежама гостију. 

21.31 - Колико само проблема за екипу из Дортмунда у Напуљу. Матс Хумелс је напустио игру због повреде, а онда је црвени картон добио и голман Вајденфелер због играња руком ван казненог простора. 

21.29 - У финишу првог полувремена до предности долази и Челси против Базела. Стрелац за "плавце" био је млади Бразилац Оскар. 

21.23 - Мало узбуђења и у Шпанији. У Мадриду, Атлетико води против Зенита. Стрелац у 40, минуту био је Миранда. 

21.18 - Нове невоље за Борусију из Дортмунда. Због протеста, судија Педро Пруенса послао тренера Јиргена Клопа на трибине. 

21.14 - Наполи има одличну екипу, и то вечерас и показује. Наполитанци воде против вицешампиона Европе са 1:0, а стрелац је Гонзало Игуаин у 29. минуту. 

21.06 - Први погодак вечерас виђен је на Камп Ноу. Барселона води против Ајакса са 1:0, а стрелац је био Лионел Меси. 

20.46 - Почели су и мечеви првог кола Лиге шампиона на програму у среду. 

20.10 - Играчи се загревају на "Сан Паолу". Атмосфера је сјајна, каква се и очекује на овом култном објекту на југу Италије.

19.45 - Вечерас у Лиги шампиона дебитује вероватно најталентованији фудбалер данашњице. Навијачи на Камп Ноу с правом очекују магију од Нејмара.

19.10 - Никада није досадно када игра Селтик...

18.25 - Икер Касиљас је морао да напусти меч против Галатасараја након 15-ак минута, али потврђено је да није реч о озбиљнијој повреди. Касиљас, који је коначно дочекао да почне један меч, повредио се у судару са саиграчем, Серхијом Рамосом. Реч је, на срећу, само о угруваности ребара. Касиљас је након прегледа, приликом изласка из болнице, потврдио да није у питању ништа озбиљно. „Добио сам само један ударац, све је у реду".

17.40 - Након што је Кристијано Роналдо постао најплаћенији фудбалер света, цео свет је очекивао да и Лионел Меси покуца на врата челника Барселоне и затражи повишицу. Међутим, председник Барселоне Сандро Росел истиче како се ништа слични није догодило. "Након што је Роналдо продужио уговор, Меси нам ништа није рекао. Он је срећан код нас јер игра у најбољем клубу на свету. Према томе, добра вест је да нема никаквих вести", рекао је Росел.

17.30 - А овако изгледа трава Стамфорд бриџа уочи вечерашњег дуела.

17.05 - Навијачи Наполија узвратили гостопримство на себи својствен начин...

17.00 - Навијачи екипе са Вестфалена своје наде полажу у "троглаву аждају" - Јиргена Клопа, Роберта Левандовског и Хенрика Мкитаријана...

16.50 - Борусија из Дортмунда је, како њени навијачи поносно истичу, "клуб са душом". Борусија је показала одређену класу и у овом клипу који је направила, којим жели добродошлицу и исказује поштовање свим екипама са којима ће се сусрести у групној фази Лиге шампиона.

16.10 - Овако изгледа свлачионица Наполија...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи