Читај ми!

Борусија спремна за Наполи

Тренер фудбалера Борусије из Дортмунда, Јирген Клоп, рекао је да очекује тешку утакмицу против Наполија у првом колу Групе Ф у Лиги шампиона, али да је његова екипа спремна за тај дуел. Борусија сутра од 20.45 гостује у Напуљу, а у другој утакмици у Групи Ф Марсеј на свом терену игра против Арсенала.

Борусија из Дортмунда је прошле сезоне играла у финалу најелитнијег европског такмичења, где је на Вемблију поражена од Бајерна из Минхена са 1:2. Овогодишњу кампању у Лиги Шампиона почињу дерби мечом против силно појачаног Наполија.

Немачки тим у сутрашњи меч улази после доброг старта у првенству, свих пет победа и убедљиве победе од 6:2 против Хамбурга у суботу.

"Спремни смо за Наполи. Лига шампиона је потупно друачије такмичење од Бундес лиге и очекујем тешку утакмицу", рекао је Клоп, пренели су немачки медији.

"Одиграли смо сјајно против Хамбурга. Спектакуларно смо играли у нападу и било је забавно гледати наше нападаче", додао је тренер вицешампиона Европе.

За сутрашњу утакмицу Клоп неће моћи да рачуна на капитена Себастијана Кела, који се повредио у недељу на тренингу и одсуствоваће са терена шест недеља.

Такође и Наполи је доброј форми, налази се на првом месту у италијанском првенству, први пут после 23 године, од када је ДијегоМарадона предводио екипу до шампионске титуле. Екипу је овог лета преузео шпански тренер Рафаел Бенитес.

Наполи је забележио све три победе у Серији А и постигао је девет голова, од којих је четири постигао нападач Марек Хамшик.

"Желим да постигнем 20 голова ове сезоне... Лепо је играти у оваквом систему. За само два месеца виде се резултати Бенитесовог рада", рекао је Хамшик за лист Газета дело Спорт.

"Сада више држимо лопту и агресивнији смо. Више не чекамо противнике, већ их нападамо. Бенитес је увео радикалне промене", додао је 25-годишњи словачки фудбалер.

У другој утакмици у Групи Ф Марсеј од 20.45 на свом терену игра против Арсенала.

Тренер Арсенала Арсен Венгер рекао је да верује да његова екипа може да победи на гостујућем терену, охрабрена победом против Бајерна из Минхена у прошлој сезони Лиге шампиона од 2:0. Лондонски клуб је на свом терену тада изгубио са 3:1, па је елиминисан због гола у гостима.

"Тада су сви очекивали да нас Бајерн разбије, са 6:0 или 7:0. Нисмо имали шта да изгубимо, борили смо се и били смо близу да их избацимо.Прошле сезоне смо имали добре резултате на гостовањима и сада са правом можемо да кажемо да свуда можемо да победимо када смо победили Бајерн у Минхену", рекао је Венгер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи