Партизан против Слована или Лудогореца

Жребом у Ниону одлучено је да српски шампион Партизан у трећем колу квалификација, ако до њега дође, игра против бољег из дуела Слована из Братиславе и бугарског Лудогореца. Прве утакмице играју се 30. и 31. јула, а реванши су на програму 6. и 7. августа.

13.15 - Спортски директор црно-белих Алберт Нађ истакао је да екипа тренутно мора да размишља само о реваншу са Шираком. "Прво да скочимо, па да кажемо хоп. Следи нам реванш са Шираком, оно што смо показали у Јерменији није био прави Партизан. Ништа не смемо да препустимо случају, имамо већи квалитете у односу на Јермене и очекујемо пролазак даље", био је јасан Алберт Нађ.

13.00 - Тренер Партизана Вук Рашовић рекао је да је још рано за причу о потенцијалним ривалима у трећем колу квалификација, јер црно-бели прво морају да поправе игру и савладају Ширак у реваншу друге рунде. "Ми једноставно морамо следеће среде да будемо на нивоу, никада више не сме да нам се деси оно што је било у Јерменији. Тај меч биће нам путоказ, морамо максимално да променимо однос. Важно је да будемо борбени, концентрисани и мотивисани. После тог меча моћи ћемо директније да причамо о наредном противнику", казао је Рашовић. "Знамо много о оба тима. О Лудогорецу чак знамо више, јер су могли да нам буду противници и у другом колу. Ипак, преурањено је причати о томе, морамо доста да радимо наредних пет дана, да се вратимо на прави колосек. желимо да покажемо да је прошла среда била само слаб дан".

12.44 - Капитен Партизана Саша Илић рекао је да црно-бели прво морају да победе јерменски Ширак, па ће тек онда размишљати о трећем колу квалификација за Лигу шампиона. Илић је ипак истакао да су Слован и Лудогорец свакако много озбиљнији противници. "Морамо прво да победимо Ширак и само размишљамо у том правцу. Одиграли смо једну катастрофалну утакмицу, играчи су сами криви. Имали смо среће, (Милан) Лукач нас је спасио одбранама, као и (Владимир) Волков голом на крају утакмице", рекао је Илић . "Имамо пет, шест дана да се припремимо, одиграмо добро и обезбедимо пласман у треће коло квалификација".

12.20 - Фудбалери Партизана, у случају да елиминишу Ширак из Јерменије, у трећем колу квалификација за Лигу шампиона играже против победника дуела Слован Братислава (Словачка) - Лудогорец (Бугарска), одлучено је жребом. Словаци су у првом мечу славили са 2:1. Црно-бели би у првом мечу трећег кола требало да буду гости. Прве утакмице играју се 30. и 31. јула, а реванши су на програму 6. и 7. августа.

Данас је у Ниону на програму жреб за наставак квалификација за Лигу шампиона и Лигу Европе.

Након бледог, најблаже речено, издања Партизана у јерменском Ђумрију, сви у црно-белом табору али и сви навијачи српског шампиона очекују пролазак у трежу рунду квалификација за најемиентније европско клупско такмичење.

А тамо их чекају далеко тежи противници.

Партизан је резултатима на евросцени у претходних пет сезона зарадио коефицијент довољан за осмо место листе 20 потенцијалних учесника трећег преткола елитног такмичења (УЕФА при одређивању носилаца подразумева да ће претходну рунду пребродити фаворити).

То у старту значи да црно-бели неће моћи да се састану са врло јаким Базелом, Апоелом и бечком Аустријом, који се сада укључују у квалификације, као ни са најбоље рангираним екипама које играју друго коло, а то су БАТЕ Борисов, Селтик, Стеауа, Плзен, Динамо Загреб и Легија.

Прелиминарни жреб, обављен у петак пре подне у Ниону, Партизану је као могуће противнике одредио победнике пет двомеча другог кола: Биркиркара - Марибор (први сусрет 0:0), Слован Братислава - Лудогорец (2:1), Ђер - Макаби Тел Авив (0:2), Слајго - Молде (0:1) и Динамо Тбилиси - Стрејмур (6:1).

Јасно је да и у овој групи има тежих и нешто мање тежих противника, али је још очигледније да је предуслов доброг резултата у неком од ових хипотетичких окршаја много бољи приступ фудбалера Партизана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи