Читај ми!

Рашовић зна тим, Грбић задужио дрес

Вук Рашовић зна којих 11 играча ће истрчати на терен у среду против јерменског Ширака. Иванов и Шћеповић, за сада, остају у клубу. Петар Грбић представљен новинарима, задужио дрес са бројем 24.

Тренер фудбалера Партизана Вук Рашовић рекао је данас да би га задовољила било која победа у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона против јерменског Ширака.

"Играмо против првака једне државе, морамо то да поштујемо, морамо резултат да остваримо на терену, свесни да нам ништа неће поклонити. Ако будемо ушли на прави начин у утакмицу, можемо да се надамо добром резултату", рекао је Рашовић новинарима на стадиону Партизана.

Утакмица почиње у среду у 15 сати. Реванш у Београду је за седам дана.

Екипа Ширака се пласирала у друго кола квалификација после двомеча са екипом Тре пене из Сан Марина. Јермени су у првој утакмици победили са 3:0, да би у реваншу изгубили 1:0.

"Ширак је доминантно играо у првој утакмици и свако опуштање може много да нас кошта. Моја идеја је да играчи одраде оно што је њихов задатак и да уђемо правилно у прву утакмицу и да направимо залог за наредно коло, као и да се навијачима у другој утакмици прикажемо у најбољем светлу и дамо им наду за оно што они желе", рекао је тренер Партизана.

Он је додао да Партизан добро познаје игру Ширака и да зна одакле му прети највећа опасност.

"Гледали смо неколико утакмица Ширака, знамо их добро, играју атрактивно и доста су ефикасни на свом терену. Знамо одакле нам прети највећа опасност. Свака победа у првом мечу би ме задовољила", рекао је Рашовић.

Тренер црно-белих је рекао да "има тим у глави" који ће почети утакмицу у среду, као и да ће сигурни стартери бити штопер Иван Иванов и голман Милан Лукач.

Претходних дана било је доста спекулација о томе да ће Иванов напустили Партизан и отићи у швајцарски Базел, а и сам играч је рекао да жели да оде.

"Није једноставна ситуација са Ивановим, он жели да иде, али ствари не зависе од мене. Рачунам 100 одсто на њега за утакмицу против Ширака, не знам шта ће бити данас или сутра, али он ће сигурно почети утакмицу. Чак и ако се деси да оде, имамо играча који ће га заменити", рекао је Рашовић.

На питање о томе да спрема екипу са играчима који можда одлазе из клуба, што је и ситуација са нападачем Марком Шћеповићем, Рашовић је рекао да од свих очекује допринос на терену док су у клубу.

"И са Шћеповићем је иста ситуација као са Ивановим. Он добро ради и очекујем допринос од њега колико год да игра. Гледам колико се труде, верујем у њих и ко год да изађе на терен даће максимум", рекао је Рашовић.

Грбић: Пресрећан сам због доласка у Партизан

Нови фудбалер Партизана Петар Грбић рекао је данас да је пресрећан што је постао члан шампиона Србије и открио да је због могућности да заигра у Лиги шампиона одбио и финансијски боље понуде.

"Пресрећан сам због доласка у Партизан, имао сам и финансијски боље понуде, али зна се шта су црно-бели у српском фудбалу. Дошао сам због седме узастопне титуле, али и због жеље да играм у Лиги шампиона", рекао је Грбић на званичној промоцији у Хумској.

Нападач, који је прошле сезоне у дресу ОФК Београда скренуо пажњу, пре свега головима против Црвене звезде, истакао је да се нада како ће наставити традицију.

"Кад сам прошлог лета долазио у ОФК Београд рекао сам да су утакмице са Звездом и Партизаном оне на којима прави играч мора да се покаже. Голови против Звезде су ме препоручили, нећу ништа да обећавам, али се надам да ћу наставити традицију", рекао је црногорски репрезентативац.

Спортски директор црно-белих Алберт Нађ изразио је задовољство што је Грбић стигао у Хумску.

"Велико је задовољство што је Петар дошао у најбољи клуб на Балкану. Његовим довођем смо показали да смо озбиљан клуб и верујем да ће нам донети оно што сви очекујемо од њега", изјавио је Нађ.

И тренер Вук Рашовић истакао је да је Грбић играч по његовом укусу.

"Грбић је био моја жеља од пре месец дана, толико дуго смо и били у контакту са њим. Желели смо да доведемо два добра бочна играча и то смо успели са њим и Малбашићем", навео је Рашовић.

Грбић је у Партизан стигао на једногодишњу позајмицу из Олимпијакоса и наредне сезоне носиће дрес са бројем 24.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи