Дел Боске: Бразил је фаворит

Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Висенте дел Боске рекао је да је Бразил фаворит против његове екипе у финалу Купа конфедерација. "Фурија" је синоћ у Форталези у полуфиналу турнира савладала Италију после пенала.

"Бразил је фаворит, ради се о екипи која је пет пута била светски првак, освојила је и три Купа конфедерација. Притом, они су домаћини. Ми сада желимо да се одморимо и опоравимо од полуфинала. Синоћ смо одиграли 120 минута против Италије. У финалу ћемо пробати да доминирамо и имамо посед лопте, али синоћ није било тако, Азури су контролисали меч", признао је Дел Боске.

Италија је јуче успела да заустави шпански напад, али је на крају Хесус Навас са беле тачке у седмој серији послао "фурију" у финале на Маракани у Рио де Жанеиру.

"Бразил има одличну екипу. Нејмар је фантастичан, а сјајни су и Дани Алвеш и Марсело. У ствари, има ту много играча који су изузетно опасни", навео је селектор светског и европског шампиона.

Голман Шпаније Икер Касиљас признао је да је његова екипа имала доста среће у полуфиналу против Италије. Чувар мреже мадридског Реала у неколико наврата морао је да спашава "фурију".

"Имали смо среће, па ће наши навијачи моћи да уживају у још једном финалу ове сјајне генерације. Било нам је веома тешко, Италија је имала сјајан приступ. И Буфон је повремено имао посла, али су нас Азури баш намучили и направили доста проблема. Пенали су лутрија, а ми смо синоћ били срећне руке", казао је Касиљас.

Он је додао да не би било незаслужено ни да је Италија отишла у финале.

"Одиграли су одличну утакмицу, мало је недостајало да се пласирају у финале. Италијани нису играли онако како смо очекивали, затворили су скоро све празнине у одбрани. Уморни смо, али имамо довољно времена за опоравак", закључио је Касиљас.

Финале Купа конфедерација игра се у недељу у Рио де Жанеиру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи