Читај ми!

Бразил уживо:Шпанија - Италија, Бразил - Уругвај

Крај утакмица последњег кола Групе Б Купа конфедерација. Према очекивањима Шпанија је била боља од Нигерије - 3:0 (1:0), а Уругвај је декласирао Тахити са 8:0 (4:0) и потврдио пласман у полуфинале. У полуфиналу Шпанија ће играти против Италије, док ће Уругвај на мегдан домаћину Бразилу.

22.50 - Крај утакмица. Шпанија је савладала Нигерију са 3:0, а Уругвај је декласирао Тахити са 8:0. 

22.48 - ГООООЛ, 8:0 за Уругвај. Свој други погодак постигао је Луис Суарез  90. минуту. 

22.45 - ГООЛ. Шпанија води са 3:0 против Нигерије. Стрелац, по други пут на мечу, Ђорди Алба, 88. минут.

22.38 - ГООООЛ. 7:0 за Уругвај. Стрелац је Луис Суарез у 82. минуту.

22.27 - ГООООЛ. 6:0 за Уругвај. Свој четврти гол на мечу постигао је Абел Хернандез из пенала, минут 67. 

22.19 - ГОЛ. Шпанија води против Нигерије са 2:0. Само два минута по уласку у игру стрелац је Фернандо Торес, 62. минут. 

22.17 - ГОООЛ. 5:0 за Уругвај. Поново је асистент Гаргано, егзикутор је овог пута био Николас Лодеиро, 61. минут. 

21.46 - Полувреме. Шпанија - Нигерија 1:0, Уругвај - Тахити 4:0. 

21.45 - ГООООЛ. Трећи гол Абела Хернандеза за вођство Уругваја од 4:0 у последњем минуту првог полувремена. Асистент код поготка био је Валтер Гаргано.

21.28 - ГООЛ. Нови погодак Уругваја, сада воде са 3:0. Стрелац поготка је Дијего Перез у 28. минуту. 

21.25 - ГООЛ. Уругвај води са 2:0 против Тахитија. Стрелац другог гола, поново Хернандез, 24. минут. 

21.03 - ГОЛ. Ђорди Алба је добио лопту у казненом простору, одлично се снашао и постигао гол, 3. минут, Шпанија води 1:0 против Нигерије.  

21.02 - ГОЛ. Хернандез на асистенцију Скотија главом погађа мрежу Тахитија, 1:0 за Уругвај, 2. минут. Ово је уједно рекорд Купа конфедерација, најбржи гол икада, после само 1 минута и 19 секунди игре.

21.00 - Почели мечеви, Шпанија - Нигерија и Уругвај - Тахити. 

19.05 - Фудбалски судија Равшан Ирматов из Узбекистана признао је да је погрешио када је на утакмици трећег кола А групе Купа Конфередерација између Бразила и Италије признао други гол "нероазура". Бразил је синоћ победио са 4:2, а спорни моменат догодио се у 71. минуту када је Ирматов показао на центар након што је Ђорђо Кјелини искористио гужву у казненом простору "кариока". "Признао је да је погрешио. То је била техничка грешка, јер када судија нешто досуди, више не може да пусти предност. Све се одиграло брзо, хтео је да досуди пенал, али видео је да се Италија налази у ситуацији да постигне гол и призано је погодак", објаснио је портпарол ФИФА Пека Одриозола.

19.00 - Меч можете директно гледати и на Интернет порталу РТС

Светски и европски шампион у фудбалу Шпанија савладала је у Форталези селекцију Нигерије са 3:0 у последњем колу Б групе Купа Конфедерација, док је Уругвај потврдио полуфинале убедљивом победом над Тахитијем од 8:0.

"Црвена фурија" није блистала против Нигерије, али, руку на срце, није ни морала пошто је рутински стигла до нова три бода и максималног учинка у групи.

Изабраници Висентеа дел Боскеа повели су у трећем минуту поготком Ђордија Албе, а исти играч је поставио коначан резултат у 88. минуту. Између та два поготке "уденуо" се Фернандо Торес који је противничку мрежу затресао у 62. минуту.

Селекција Шпаније ће у полуфиналу, 27. јуна играти против Италије и то ће бити реприза финала Европског првенства од прошле године које је "фурија" решила у складу са својим надимком победом од 4:0.

Уругвај до вечерас није био 100 одсто сигуран за пласман у полуфинале, али је све дилеме отклонио против нејаког Тахитија који је на три меча на овом турниру примио 23 гола.

 

Четвороструки стрелац за Уругвајце био је изузетно расположени Абел Ернандез у другом, 24, 45. и 67. минуту, а два гола дао је Луис Суарес (82. и 90. минут). По једном су мрежу ривала затресли Перез у 27 и Николас Лодеиро у 61. минуту.

Селекција Уругваја ће у полуфиналу, 26. јуна, одмерити снаге са домаћином и првопласираним тимом А групе, Бразилом. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи