Читај ми!

Mamma mia... Kакав меч!

Да је којим случајем меч Италије и Јапана одигран на Светском првенству, a не на Купу Конфедерација, био би сигурно један од најзанимљивијих мечева у историји - Јапан водио са 2:0, на крају Јапанци остали "кратких рукава", Италија победила 4:3. Нејмар потпуно излудео дефанзивце Мексика у победи "кариока" од 2:0. Бразил и Италија у полуфиналу.

02.00 - И за крај вечерашњег дружења, једна слика из Бразила, где се, као и увек, не игра фудбал само на стадионима...

01.50 - Готов је спектакуларан дуел Италије и Јапана. "Азури" су победили са 4:3, и тако, заједно са Бразилом изборили пласман у полуфинале. Јапан и Мексико у последњем мечу на овом Купу Конфедерација без императива победе. 

01.43 - ГОЛ! Ко је могао да предвиди седам голова на овом мечу? Италија долази до предности, преко Себастијана Ђовинка. Још неколико минута до краја меча.  

01.26 - ГОЛ! Не дају се Јапанци. Шинђи Оказаки поравнава резултат.  

01.10 - ГОЛ! Какав меч... Марио Балотели погађа и доноси вођство Италији, која је, подсетимо, губила са 2:0. 

01.07 - ГОЛ! Учида је погодио мрежу, али на његову несрећу, сопсвену! Италија стиже до изједначења. 

00.45 - Полувреме је на веома узбудљивом мечу између Италије и Јапана. 

00.42 - ГОЛ! Данијеле Де Роси враћа "азуре" у живот, смањује на 2:1. 

00.34 - ГОЛ! Поново је савладан Ђанлуиђи Буфон! Овај пут је Шинђи Кагава стрелац. 

00.22 - ГОЛ!!! И то за Јапан! Кеисуке Хонда је искористио једанаестерац и, помало неочекивано, довео Јапан у вођство против Италије! 

00.00 - Почео је меч између Италије и Јапана. 

23.35 - Поглед на свлачионицу Јапана пре меча. И мало занимљивости: Матиа де Шиљо, дефанзивац "азура", рођен је 20. октобра 1992. године, на дан када је одиграно финале првог Купа Конфедерација у историји. Јуто Нагатомо је једини Јапанац који наступа у Италији, док је резервни голман Италије, Салваторе Сиригу, једини члан репрезентације који игра ван "чизме", у ПСЖ-у. 

23.30 - Ево и састава и формација Италије и Јапана...

22.56 - Крај утакмице. Бразил је савладао Мексико резултатом 2:0 (1:0) и практично је обезбедио пласман у полуфинале, наравно уколико Јапанци не савладају Италијане, а Бразилци у последњем колу испусте огромну гол разлику.

22.54. - ГОЛ, 2:0. Неимар је нанизао неколико играча у казненом простору, асистирао Жоу који је спровео лопту у мрежу, 93. минут. 

22.02 - Почело је друго полувреме.

21.45 - После првих 45 минута веома интересантног меча, гол Нејмара прави разлику на терену. 

21.09 - ГОЛ! Нејмар показује зашто се пола планете отимало за његов потпис! Још један фантастичан погодак младог Нејмара, Бразил води са 1:0.

21.00 - Почела је утакмица између Бразила и Мексика.

20.45 - Познати су састави тимова и формације...

20.30 - Директан пренос утакмице Бразил - Мексико можете гледати на нашем Првом програму и у преносу уживо на Интернет порталу РТС-а.

17.45 - Више од 500 демонстраната блокирало је данас прилаз стадиону у Форталези где се данас игра утакмица између Бразила и Мексика у оквиру Купа конфедерација, са захтевима да се новац више троши на образовање и здравље, него на Мундијал 2014. "Бразилци, пробудимо се, један професор вреди више од Нејмара", викали су демонстранти. "Док ви гледате телевизију, ја мењам земљу. 'Не' фудбалу - 'да' образовању" пише на једном плакату.

Бразилци, уз звуке самбе, лагано дошли до нове победе на Купу Конфедерација. Нова жртва "кариока", сасвим солидни Мексико, стари дужник Бразилаца са Олимпијаде у Лондону.

Од самог старта Бразилци су "заплесали" своју игру, па су већ у деветом минуту стигли до предности.

Фантастични Нејмар, најновија аквизиција Барселоне, и свакако један од најталентованијих фудбалера планете, сјајним волеј ударцем је разгалио навијаче на трибинама.

Нимало лоши Мексиканци су се трудили, али никако нису успевали да "отворе" одбрану Бразила, којом су командовали Тијаго Силва и Давид Луиз.

Није им помогло ни то што је Давид Луиз неколико минута био ван терена, док су доктори, у неколико наврата неуспешно, покушавали да зауставе крварење из носа.

У наставку је у игру ушао Жо, и као и у првом мечу, за кратко време успео да се упише у листу стрелаца.

Нејмар је "изломио" чланке мексичким дефанзивцима, сервирао лопту Жоу, као на тацни, а високи нападач је само поставио ногу, отворио стопало и погодио мрежу.

Сасвим довољно за нову победу Бразила и пласман у полуфинале, до којег су после трилера, стигли и Италијани.

Јапанци су, потпуно неочекивано стигли до предности од 2:0, головима Хонде и Кагаве, а Де Роси је смањио резултат у финишу првог дела игре.

А онда је Италија у наставку заиграла много боље, што је "азурима" донело преокрет. Прво је несрећни Учида погодио своју мрежу, а за вођство Италије се побринуо Марио Балотели.

Међутим, Јапанци се нису предавали. Изједначили су преко Оказакија, али је у самом финишу меча, резервиста Ђовинко срушио снове "самураја" о наставку такмичења.

Овако, Италија и Бразил иду у полуфинале, док ће меч последњег кола групне фазе између Мексика и Јапана бити ревијалног карактера. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи