Читај ми!

Куп Конфедерација: Нејмар обележио отварање

Фантастичан погодак Нејмара обележио први меч на Купу Конфедерација у Бразилу. "Кариоке" у другом полувремену стигле и до убедљиве победе, погоцима Паулиња и Жоа. Јапан немоћан, Бразил играо резервисано. На крају, Бразил - Јапан 3:0. У недељу нас очекује наставак такмичења.

22.55 - Можда и убедљивије него што су заслужили приказаном игром, Бразилци савладали Јапан на отварању Куп Конфедерација. Нејмаров погодак у 3. минуту обележио сусрет, Паулињо и Жо поставили коначан резултат на мечу.

22.50 - Неколико тренутака пре последњег судијског звиждука, резервиста Жо постиже и трећи погодак за Бразил и поставља коначан резултат, Бразил - Јапан 3:0.

22.30 - Мало тога занимљиво се догодило у другом полувремену меча. Бразил задовољно чува предност од два гола, док Јапанци немају снаге да озбиљније угрозе гол Жулија Сезара. У 74. минуту меча, Лукаш Моура мења Нејмара.

22.05 - Паулињо дуплира предност на самом почетку другог полувремена. Чини се да је голман Кавашима могао и боље да интервенише, ипак, "кариоке" воде са 2:0. Занимљиво, играо се трећи минут другог полувремена.

22.00 - У Бразилији почело друго полувреме меча између Бразила и Јапана. Голом Нејмара, "кариоке" од трећем минута воде са 1:0.

21.53 - Стотине демонстраната окупило се данас испред Националног стадиона у Бразилији, протестујући због високе цене организације Светског фудбалског првенства идуће године у Бразилу. Полиција је спречила демонстранте да се приближе стадиону док су хиљаде навијача долазиле да гледају први меч турнира. Није било сукоба, осим што је полиција неколико пута испалила сузавац док је покушавала да контролише демонстранте који су се приближавали стадиону. Око 500 демонстраната се окупило на протесту, вичући пароле против локалне власти и носећи транспаренте на којима је писало да се превише новца троши за Светско првенство и Куп конфедерација док је већи део грађана Бразила сиромашан.

21.48 - Бразил у финишу првог полувремена покушао да дуплира предност, али ударци Хулка и Фреда нису нашли пут до мреже гола Кавашиме. Полувреме у Бразилији, Бразил - Јапан 1:0.

21.35 - После бурних првих 15-ак минута, Бразил и Јапан спустили темпо, па се сада углавном игра на средини терена, без већих узбуђења испред голова обе екипе. 

21.15 - Одличних првих 15 минута на мечу у Бразилији. "Кариоке" се не задовољавају брзим вођством, док и Јапан покушава да угрози гол искусног Жулија Сезара.

21.03 - Већ у трећем минуту Бразил стиже до вођства против Јапана. Нејмар постиже фантастичан погодак и на најбољи могући начин отвара Куп Конфедерација. 

21.00 - На Националном стадиону у Бразилији почео меч између Бразила и Јапана, први на овогодишњем Купу Конфедерација.

20.45 - Познати састави тимова - Бразил: 12 Жулио Сезар, 2 Дани Алвеш, 3 Тијаго Силвва, 4 Давид Луиз, 6 Марсело, 9 Фред, 10 Нејмар, 11 Оскар, 17 Луиз Густаво, 18 Паулињо и 19 Хулк. Јапан: 1 Кавашима, 4 К. Хонда, 5 Нагатомо, 6 Учида, 7 Ендо, 8 Кијотаке, 9 Оказаки, 10 Кагава, 15 Коно, 17 Хасебе и 22 Јошида.

Фудбалска репрезентација Бразила успешно је започела одбрану титуле на Купу конфедерација, пошто је вечерас у Бразилији савладала Јапан са 3:0 (1:0).

Бразилци су дошли у вођство сјајним голом Нејмара у 3. минуту, на 2:0 повисио је Паулињо у 48, а коначан резултат поставио је Жо у 93. минуту.

У другом мечу А групе сутра се састају Мексико и Италија.

У Б групи сутра увече играју Шпанија и Уругвај, а у понедељак Тахити и Нигерија.

Уочи меча у Бразилији неколико стотина демонстраната протествовало је против великих трошкова у организацији шампионата света наредне године, као и против ФИФА сматрајући да Међународна фудбалска федерација нема право да поставља захтеве Влади Бразила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи