Читај ми!

Вембли уживо: Марш на Лондон

Музика уз коју ће марширати трупе Јупа Хајнкеса. Селектор Немачке Јоаким Лев сматра да се, којим случајем, немачко финале Лиге шампиона догодило прошле године, да би "панцери" постали континентални прваци. Борис Бекер прогнозира сигуран тријумф "свог" Бајерна. Берлин домаћин финала 2015. године

17.45 - Марио Манџукић је рекао да ће наступом на Вемблију испунити свој сан и да једва чека да почне утакмица. "Једва чекам да утакмица почне. Од када сам први пут шутнуо лопту сањам да играм финале Лиге шампиона и сањао сам да ће то бити управо на Вемблију. Сада ми се жеља испунила", рекао је Манџукић.

17.30 - Фудбалер Бајерна Рибери рекао је да је његов тим прејак за Борусију из Дортмунда и да ће, уколико дају све од себе, освојити Лигу шампиона. "Био сам импресиониран како је Дортмунд успео да демонтира Реал Мадрид у полуфиналу, али ми размишљамо само о себи. Јачи смо. Ако будемо спремни и дамо 100 одсто онога што можемо, изаћићемо као победници. Не знам да ли ћемо поново играти финале Лиге шампиона и зато сви желимо да коначно освојимо тај трофеј", рекао је Рибери.

17.09 - Фудбалер Бајерна Швајнштајгер рекао је да ће одуство Мариа Гецеа у екипи Борусије бити кључно у финалу. Геце који ће се летос придружити Бајерну, неће играти финале због повреде коју је задобио у полуфиналу против Реала. "Када играч као што је Геце испадне, тим постаје слабији. То би му била највећа утакмица у каријери, саосећам се са њим", рекао је Швајнштајгер. "Поштујемо Борусију, али верујем да од нас зависи да ли ћемо победити или изгибити. Ако покажемо све што можемо, постоји само неколико екипа у Европи које могу да нас победе", додао је он.

16.51 - Фудбалер минхенског Бајерна Данте рекао је да је Роберт Левандовски из дортмундске Борусије тренутно најбољи нападач на свету и да изузетно поштује ривала у предстојећем финалу Лиге шампиона. "Левандовски је тренутно најбољи центарфор на свету и неће бити лако да играти против њега. Ипак, верујем да можемо да га зауставимо, само да играмо чврсто и да будемо концентрисани", казао је Данте немачким медијима. Он је истакао да није Левандовски једина опасност по минхенску екипу у финалу. "Борусија је одлична екипа, без обзира да ли стално имају посед лопте или вас нападају из контранапада када су веома брзи и опасни. Заслужено су дошли до финала. Када стигнете до финала није важно ко вам је ривал", додао је Данте.

16.45 - Фудбалски терен тешко да може да изгледа боље него онај на Вемблију у овом тренутку. Припреме за велику утакмицу су у пуном јеку...

16.30 - Јирген Клоп, тренер Борусије, изјавио је да је посебно важно на који начин је његов тим прегрмео прву фазу овогодишње Лиге шампиона, као и да је то темељ за све каснијеуспехе. „Начин на који је тим играо у групној фази је изненадио многе. Утакмица против Манчестер ситија нам је отворила очи. Показала нам је да можемо да играмо против најјачих европских екипа, али и да их победимо". Клоп је истакао да неће прилагођавати тактику противнику у великом финалу. „Никада се нисмо прилагођавали противницима, није ни Бајерн, па не видим разлог да то чинимо и сада. Само због тога што је финале? Кључ је у томе да утакмицу третирамо као и сваку другу, али да је одиграмо на посебан начин, и ми ћемо то и урадити. И то ће одлучити победника".

16.00 - Навијачи Дортмунда, мало-помало, окупирају Лондон... Очекује се да највећи део њих у енглеску престоницу дође у петак.

15.00 - Финале Лиге шампиона 2015. године бичће одиграно на Олимпијском стадиону у Берлину, одлучила је Европска фудбалска унија. Уефа је упоредо донела и одлуку од домаћину финала Лиге Еворпе исте године, а та част је припала Националном стадиону у Варшави. Наредне године финале Лиге шампиона биће одиграно у Лисабону, а финални меч Лиге Европе у Торину.

14.00 - Селектор немачког националног итма Јоаким Лев жали што прошле сезоне у финалу Лиге шампиона нису играла два немачка тима. Додуше, Бајерн јесте био учесник финала одиграног на Алианц арени, али је Челси био успешнији, односно срећнији. Лев сматра да је управо тај пораз у великој мери одредио и успех „панцера" на Европском првенству, где је Немачка поражена од Италије у полуфиналу. "Да су којим случајем Бајерн и Борусија прошле године остварили овогодишњи резултат, тај замах би сасвим сигурно био врло добар и користан и за нашу репрезентацију на континенталном првенству. Немачки репрезентативци из два клуба финалиста су тренутно пуни самопоуздања. Прошле године се било тешко носити са разочарањем Бајернових играча због изгубљеног финала Лиге шампиона у Минхену. На путу до титуле недостајала нам је њихова еуфорија и лакоћа егзекуције. Да је Европско првенство овога лета, ситуација би за нас сигурно била пуно повољнија", сматра Лев.

13.30 - Прослављени немачки тенисер и осведочени љубитељ фудбала Борис Бекер у субту ће свим срцем бити уз минхенски Бајерн, клуб у чијем је саветном одбору провео пуних девет година. Бекер такође има три разлога због којих је уверен у тријумф „свог" Бајерна против Борусије из Дортмунда. "Бајерн целе сезоне игра врхунски фудбал и на путу до финала играли су у трансу. Такође, имали су толико несреће последњих неколико година и Бог је сада на њиховој страни. Прогнозирао бих победу од 3:1, уз голове Милера, Швајнштајгера и Робена." Бекер је похвалио и Улија Хенеса, вероватно најмоћнијег човека у немачком фудбалу. "Он је архитекта ове екипе. Већ деценијама успех је остварен великим делом његовим заслугама. Сада има проблема, о којима нећу ништа говорити, али наравно да му желим успех".

13.00 - Минхенски филхармонијски оркестар прерадио је енглеску химну „Боже, спаси краљицу" и песму „Свештеник Задок" (иначе званичну химну лиге шампиона) и од тога направио мелодију која ће представљати Бајерн на Вемблију у еликом финалу.

12.00 - Легендарни немачки репрезентативац Карл-Хајнц Ридле рекао је да је одушевљен игром и резултатима Бајерна ове сезоне и истакао да минхенски клуб није био овако добар још од 70-тих година прошлог века. "Без икакве дилеме, ово је најбољи тим Бајерна који сам видео. Ово је најбоља генерација још од 70-тих година и Франца Бекенбауера која је три пута заредом била европски шампион. Били су сигурни да ће савладати Барселону у полуфиналу и успели су у томе. Сада са још више самопоуздања дочекују финале Лиге шампиона", рекао је Ридле који ипак сматра да Борусија из Дортмунда, екипа са којом је он бои првак Европе пре 16 година, има снаге да победи било који тим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи