Не било какав фудбал...

Лига шампиона ускоро на Радио-телевизији Србије. Највеће звезде европског и светског фудбала не схватају Лигу шампиона као сасвим обично такмичење. Страст, престиж, част, борба до последњег даха - то је оно што краси најелитније европско такмичење.

Лига шампиона - такмичење, или нешто више? Шта мисле о Лиги шампиона највеће садашње и бивше звезде светског фудбала? Шта знају они који су имали част да подигну престижни пехар најелитнијег европског клупског такмичења?

Један од најбољих тренера данашњице Алекс Фергусон, и поред толико искуства, жељно очекује сваку нову сезону Лиге шампиона.

"Лига шампиона је све боља, из сезоне у сезону. Квалитетнија је и од Светског првенства", сматра искусни Алекс Фергусон.

Бразилац Кака признаје да је Лига шампиона нешто посебно, а химна такмичења оставља на њега специфичан утисак.  

"Кад изађете на терен и чујете химну ЛШ, то је фантастичан осећај за играча", не остаје равнодушан Кака.

Млади Лео Меси, иако један од најбољих играча света, жељан је доказивања на највишем европском нивоу.

"То је феноменално такмичење. Пре свега због квалитета и због атмосфере на свакој утакмици", објашњава Лео Меси.

Најскупљи играч у историји фудбала, Кристијано Роналдо освојио је Лигу шампиона са Манчестер јунајтедом, а сада жели да понови успех, али са мадридским Реалом.

"Лига шампиона је спектакуларно такмичење. Сви играчи имају амбицију да играју у Лиги шампиона, и сви би волели да је освоје", сматра Кристијано Роналдо.

Својих успомена присећа се Зинедин Зидан, који је са Реалом освојио Лигу шампиона 2002. године. У финалу, против Леверкузена, био је и стрелац феноменалног гола.

"За мене је то било невероватно искуство. То је био трофеј који ми је недостајао, а постигнут гол у финалу, и освајање трофеја - неописив осећај. Био сам пресрећан", присећа се Зидан освајања трофеја 2002. године.

Легендарни капитен "црвених" Стивен Џерард играо је у можда најзанимљивијем финалу Лиге шампиона у историји овог такмичења.

"Освојио сам највреднији трофеј на клупском нивоу, а бити капитен и подићи пехар било је фантастично. Ту годину никада нећу заборавити", каже популарни Стиви Џи, коме је Истанбул свакако остао у лепом сећању.

"Не може се видети такво финале...Можда једном у сто година", каже Рафа Бенитез, који је предводио Ливерпул у Турској.

Освајање Лиге шампиона свакако је био дугогодишњи сан Хенрика Ларсона, који је остварио на заласку каријере, када је прешао у Барселону.

"Имам осећај као да је јуче било. И даље имам лепе успомене на тај дан", каже Хенрик Ларсон.

"То је трофеј који никада нисам освојио, а и клуб га је толико ишчекивао јер је само једном у историји успео да га освоји", објашњава Роналдињо, некада најбољи играч Барселоне.

"То је најузбудљивије клупско такмичење које постоји", каже Јирген Клинсман.

Првотимац Милана, Ђенаро Гатузо, популарни "braveheart", познат по темпераменту и залагању на терену, схвата Лигу шампиона као нешто више од обичног фудбала.

"Лига шампиона је ствар поноса, и она осликава све вредности спорта", каже Ђенаро Гатузо.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи