Хајнкес: Добро познајем шпански фудбал

Тренер Бајерна Јуп Хајнкес оценио је данас да је кључ победе над Барселоном у полуфиналу Лиге шампиона укупним резултатом 7:0, у његовом добром познавању шпанског фудбала. Хајнкенс је радио у више шпанских клубова а са Реалом био и првак Европе 1998.године.

Искусни Немачки стручњак, Јуп Хајнкес, рекао је да је разлог лаког елиминисања Барселоне и тај што прилично добро познаје шпански фудбал.

Шездесетседмогодишњи Хајнкес освојио је са Реал Мадридом титулу првака Лиге шампиона 1998, током само једне сезоне за кормилом Мадриђана.

Хајнкес је у каријери тренирао и Тенерифе, а у два наврата водио је Атлетик Билбао.

"Знам добро шпански фудбал, његову филозофију. Увек са задовољством пратим утакмице кије играју Реал и Барселона", рекао је Хајнкес.

Хајнкес, чији је тим прошле сезоне завршио као други у Лиги шампиона, Немачком купу и Бундеслиги, биће замењен од следеће сезоне бившим тренером Барселоне Пепом Гвардиолом.

Именовање Гвардиоле за шефа стручног штаба Бајерна најављено је у јануару, али не и будући ангажман Хајнкеса.

Од тада, Бајерн је победио на 21 од 22 утакмице у свим такмичењима, а једини пораз доживели су у Лиги шампиона код куће против Арсенала резултатом 2:0.

Бајерн је већ обезбедио титулу у Бундеслиги и место у финалу Купа Немачке.

"Тим је и даље страшно гладан успеха. Обе утакмцие су показале да смо способни за фудбал на високом нивоу. Играмо изузетно брзо и тактички паметно, добро затврамо простор и савршено нам функционишу транзиције ове сезоне", рекао је Хајнкес.

Бајерн је јуче победио Барселону у гостима са 3:0, тако да се укупним резултатом 7:0 пласирао у финале Лиге шампиона, где ће се 25. маја на Вемблију састати са Борусијом из Дортмунда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи