Читај ми!

Немачко-шпански рат за финале!

Жребом у Ниону одлучено је да у полуфиналу гледамо два немачко-шпанска дуела - Бајерн против Барсе, Дортмунд опет на Реал. Немачки тимови ће у првим утакмицама бити домаћини, а потом гостовати на Пиринејима у реваншима.

У полуфиналу Лиге Шампиона 23. априла играће Бајерн Минхен-Барселона, док ће се 24. априла састати Борусија Дортмунд-Реал Мадрид, исход је данашњег жреба у седишту УЕФЕ у Ниону. Прве утакмице играју се у Немачкој а реванши у Шпанији.

У првом полуфиналу Лиге шампиона копља ће укрстити, ове године доминантни, Бајерн из Минхена и сјајна Барселона. Какве ће то две утакмице бити! Из оба табора поручују да су сигурни у пролаз и пут у Лондон на финале.

Након нионског извлачења парова, директор каталонског клуба Андони Зубизарета рекао је данас да верује да његова екипа може да елиминише Бајерн и дође до финала на Вемблију, где је два пута већ освајала овај трофеј.

Каталонци су свој први трофеј европског првака освојили 1992. године победом од 1:0 над италијанском Сампдоријом. На Вемблију је Барселона тријумфовала и 2011. године, а тада је у финалу била боља од Манчестер Јунајтеда са 3:1.

"Надамо се да ћемо опет стићи на Вембли, који је за нас заиста магично место. Претходно, очекујем да одиграмо две заиста добре утакмице са Бајерном. Ради се о екипама које негују различите стилове игре. Покушаћемо да наметнемо свој начин и да уживамо у фудбалу. Прошле године смо испали у полуфиналу, али добро ћемо се спремити за Бајерн", рекао је Зубизарета шпанским медијима, који је као голман 1992. године био на терену када је Барселона дошла до првог трофеја првака Европе.

И у табору Бавараца надају се победи у овом двомечу иако је Барселона, како кажу, изузетно јак и тежак противник. Извршни директор минхенског клуба Карл-Хајнц Румениге рекао је да ће његов тим у полуфиналу Лиге шампиона против Барселоне имати одличну прилику да се реваншира за пораз у истом такмичењу од пре четири године.

Барселона је у четвртфиналу ЛШ у сезони 2008/2009 на свом терену славила са 4:0, а у реваншу у Минхену било је 1:1. Касније је шпански тим, предвођен тренером Пепом Гвардиолом, стигао до титуле шампиона Европе.

"Веома се радујем предстојећем двомечу. Играћемо против најуспешније европске екипе у последњих неколико година. Биће изузетно тешко и напето. У претходном дуелу пре четири године доживели смо прави 'Ватерло'. Сада је наша шанса да покажемо да смо напредовали", рекао је Румениге немачким медијима.

Он је додао у полуфиналу нема фаворита и да ће дуел са Барселоном бити добар начин да се упореде и два национална такмичења - Бундеслига и Примера.

Фудбалер средине терена Бајерна Бастијан Швајнштајгер истакао је да очекује да навијачи уживају на оба меча.

"У полуфиналу Лиге шампиона нема слабих екипа. Верујем да ће оба дуела са Барселоном бити заиста фантастична", написао је Швајнштајгер на својој Фејсбук страници.

Немогуће је говорити о овом двомечу а не споменути Пепа Гвардиолу. Бивши тренер Барсе и будући тренер Бајерна биће између "две ватре". Питање је само да ли ће помоћи свом новом клубу по питњу тактике и припреме утакмица или ће остати лојалан Барси док не прими прву плату на новом послу...

Први полуфинални меч игра се 23. априла у Минхену, а реванш је 1. маја у Барселони.

Реал спрема освету ''милионерима''

Борусија из Дортмунда и Реал одиграће ове сезоне још два меча. "Милионери" су били успешнији у групној фази такмичења, сада су улози много већи.

Јирген Клоп, тренер Борусије, рекао је након жреба да је срећан што игра против екипе коју познаје и са којом су се већ састали ове сезоне у ЛШ.

"Драго ми је што знамо нашег противника. Сада преостаје само да се игра фудбал. Не морам да истичем да је Реал тежак противник, али од три потенцијалне екипе, које смо могли да добијемо, они су једина коју смо већ победили ове сеозне", рекао је Клоп.

Борусија и Реал Мадрид су се ове сезоне већ састали у најпрестижнијем европском такмичењу, пошто су били у истој групи. У Дортмунду су изабраници Клопа тријумфовали са 2:1, док је у Мадриду било нерешено 2:2.

Спортски директор Борусије Михаел Цорк рекао је да је узубуђен због нових дуела "милионера" и "краљевског клуба".

"Ово је био добар жреб за нас. Важимо за благе аутсајдере, али ми смо их већ победили ове сезоне једанпут. Стекли смо тада много поштовања према Реалу. Једина ствар којом нисмо задовољни је што ћемо реванш играти у Мадриду", рекао је Цорк.

На другој страни, из ''краљевског клуба'' сматрају да је пред њима тежак задатак јер у групи нису успели да савладају ''милионере'' али да ипак верују у пролаз и финале на Вемблију.

"Част нам је што смо изборили место у полуфиналу овако великог такмичења. Морам да подсетим све навијаче да ове сезоне у два меча нисмо победили Борусију. Због тога сам сигуран да нам неће бити лако, али се радујемо и сањамо да играмо финале на Вемблију", рекао је Бутрагењо шпанским новинарима нако жреба.

Реал и Борусија су већ играли у полуфиналу ЛШ пре 15 година. Тада су Мадриђани код куће победили са 2:0, а у реваншу није било голова. Реал је након тога дошао и до трофеја Лиге шампиона и сугурно да мадриђани не би имали ништа против да се понови исти сценарио.

Борусија из Дормунда ће у првој утакмици, 24. априла, дочекати на свом терену Реал Мадрид, док ће се реванш играти 1. маја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи