Читај ми!

Ленон критиковао судије

Нил Ленон критиковао шпанске судије, после пораза од Јувентуса (0:3) у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. Ленон признао да је погрешио што је у тим уврстио Ефеа Амброзеа и да је свестан да је Селтику у Торину потребно чудо.

Тренер Селтика Нил Ленон критиковао је данас шпанске судије на утакмици са Јувентусом у Лиги шампиона и признао да је његовој екипи за пролаз у четвртфинале "потребно чудо".

Јувентус је синоћ на стадиону Паркхед у Глазгову, у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона победио Селтик са 3:0, головима Алесандра Матрија, Клаудија Маркизија и Мирка Вучинића.

Ленон сматра да судија Алберто Ундијано Маљенко и његови помоћници нису кажњавали фудбалере Јувентуса због оштрих стартова, који су, како је рекао, понекад личили на рвачке захвате.

"Желео бих да питам италијанске новинаре шта мисле о начину на који су Јувентусови фудбалери чували наше играче. Чини ми се да је сваки контакт био прекршај. Моји фудбалери су упозоравали судију, али он је сваки пут то игнорисао", рекао је Ленон.

"Вукли су наше играче, а судија је то гледао. Зар су правила у Шпанији и Италији другачија него у Великој Британији? Ово показује да јесу. Они не играју рагби већ фудбал. Постоји други начин да одбраните гол, а ми ти радимо најпоштеније могуће", додао је он.

Ленон је признао да је погрешио што је у тим уврстио Ефеа Амброзеа, који је играо за Нигерију у недељу у финалу Купа афричких нација против Буркине Фасо и у Глазгов се вратио тек у уторак ујутро.

"После утакмице се увек преиспитујете и можда сам се коцкао, али не могу да критикујем екипу, мада мислим да нам је требао квалитет код последњег паса како бисмо постигли неки гол", рекао је он.

Реванш утакмица игра се у Торину 6. марта од 20.45.

"Знамо да је застрашујуће ићи у Торино са 0:3 и да је тај заостатак готово недостижан. Потребно нам је чудо", рекао је Ленон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи