Познате групе, нека почне Лига шампиона

Барселона почиње одбрану титуле против Интера. Кака не може да побегне од Милана. За трофеј се боре 32 тима из 18 држава.

Жребом за Лигу шампиона у Грималди форуму у Монаку постављена сценографија за најелитније клупско такмичење у свету фудбала.

Барселона ће већ на старту похода ка одбрани титуле имати веома тежак задатак у дуелима са миланским Интером и са веома незгодним противницима са истока Европе, Динамом из Кијева и руским шампионом Рубином. Самјуел Ето играће против свог дугогодишњег тима Барселоне наступајићи за Интер, док ће са друге стране Златан Ибрахимовић покушати да утиша бесне навијаче миланских плаво-црних.

Доскорашњи љубимац Миланових навијача, Бразилац Кака мораће да се, пре него што је очекивао, врати на Сан Сиро и оправда милионе које су у њега уложили руководиоци мадридског Реала. Ни Милану, ни Реалу неће бити лако јер се са њима у групи налази изузетно квалитетна екипа Олимпика из Марсеја, док као потпуни аутсајдер у елитном друштву дебитује Цирих.

Челзи ће нови покушај да се по први пут домогне трофеја, започети дуелима са Портом, који чак петнаести пут игра у Лиги шампиона, те са Атлетиком из Мадрида и дебитантом Апоелом.

Ливерпул, Олимпик из Лиона и Фиорентина бориће се за два места у наредној рунди такмичења, док ће мађарски Дебрецин покушати да покаже да није случајност што се, по први пут у историји, нашао у друштву најбољих.

Прошлогодишњи противници у групној фази Лиге УЕФА, Севиља и Штутгарт, ове године ће одмерити снаге на вишем нивоу, а и једни и други имају велике шансе да прођу даље јер их је жреб распоредио у најслабију групу са Глазгов Ренџерсом и румунском Униреом.

Арсенал је апсолутни фаворит у својој групи, док ће холандски шампион АЗ Алкмар, Олимпијакос и Стандард из Лијежа имати подједнаке шансе да прођу у наредну рунду.

Европски великани Бајерн и Јувентус не могу да буду задовољни јер им је из трећег шешира додељена изузетно квалитетна екипа шампиона Француске Бордоа. Као аутсајдер, у овој квалитетној групи нашао се израелски Макаби.

Вицешампион Европе Манчестер јунајтед играће са московским ЦСКА, турским шампионом Бешикташом и немачким прваком Волсбургом, који је уједно и дебитант у ЛШ.

 

Група А: Бајерн Минхен, Јувентус, Бордо, Макаби Хаифа

Група Б: Манчестер јунајтед, ЦСКА Москва, Бешикташ, Волфсбург

Група Ц: Милан, Реал Мадрид, Олимпик Марсеј, Цирих

Група Д: Челси, Порто, Атлетико Мадрид, Апоел,

Група Е: Ливерпул, Лион, Фиорентина, Дебрецин

Група Ф: Барселона, Интер. Динамо Кијев, Рубин

Група Г: Севиља, Ренџерс, Штутгарт, Униреа,

Група Х: Арсенал, АЗ Алкмар, Олимпијакос, Стандард Лијеж

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи