Лига шампиона поново у Загребу

Након победе над дупле Марибором, Динамо Загреб ће другу годину заредом играти у Лиги шампиона. Андерлехт је био бољи од АЕЛ-а, Малага је сачувала предност у Атини, а Бате Борисов је учинио исто у Израелу. Након извођења једанаестераца, Брага је избацила италијански Удинезе.

Пласман у Лигу шампиона након узбудљивих утакмица плеј-офа оствариле су екипе Андерлехта, Динамо Загреба, Бате Борисова, Малаге и Браге.

Кипарски АЕЛ није успео да сачува предност из првог сусрета који је решио у своју корист резултатом 2:1. АЕЛ је, истина, јако добро чувао своју мрежу пред налетима белгијског Андерлехта, али је Мбокани пробио бедем у 81. минуту.

Тај гол је и био довољан Андерлехту да обезбеди пролазак, али су победу ипак потврдили у 89. минуту након поготка Јаковенка.

Динамо је са идентичном предношћу отишао у Марибор, али је већ у 12. минуту поготком Португалца Тонела, након ударца из угла, стигао до вођства и, испоставиће се, проласка у Лигу шампиона, другу годину у низу.

Марибор није успео да направи подвиг, а у 85. минту посао му је додатно отежан директним црвеним картоном који је добио Аргус.

БАТЕ Борисов је са 2:0 из првог меча стрепео до самог краја, јер је губио од Хапоела у Израелу са 1:0. Домачину је био потребан само још једна погодак како би стигао до продужетака, али нису успели да га постигну. Белоруска екипа је у заоставном времену чак и успела да постигне изједначујући погодак преко Павлова.

И Малагу је победа у првом мечу одвела у Лигу шампиона, чиме је шпански клуб постао још један дебитант у овом такмилењу. У Атини Панатинаикос није успео да постигне погодак.

Малага је постала трећи дебитант у групној фази ове сезоне, заједно са Нордсјиландом и Монпељеом, а Шпанија је добила 13. различитог представника у елити, што је апсолутни рекорд. Ниједна земља није имача више од десет представника.

Најузбудљивије је вечерас било у Италији, где је победник дуела Удинезеа и Браге одлучен тек након извођења једанаестераца. Домаћи тим, за који су играли и Баста и Бркић, повео је преко Армера у 25. минуту, само да би Рубен Микаел у 72. донео изјдначење португаском тиму.

Имајучи у виду да је истим резулктатом завршен и први сусрет, приступило се пеналима. Сви играчи Браге су били прецизни, а за Удинез у трећој серији то није био Маикоусел, чиме је лишио своју екипу уласка у елитно друштво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи