Читај ми!

Баварци верују у себе

Ближи се финале Лиге шампиона. Баварци се озбиљно припремају за предстојећи дуел. Бајерн има јединствену прилику да на свом стадиону освоји трофеј. То сигурно неће бити лако. С друге стане, биће још један великан, лондонски Челси. Од капитена Лама, преко тренера Хајнкеса, до Робена - сви су јединствени у оцени да су шансе 50:50.

Капитен минхенског Бајерна Филип Лам рекао је да ће његова екипа у предстојеће финале Лиге шампиона са Челсијем ући јача него што је то био случај пре две године против Интера.

"Имамо много више самопоуздања него 2010. године. Ми смо група играча у најбољим фудбалским годинама. Успех сваке генерације се мери према титулама, а у Немачкој су и европски трофеји обавеза за нас", рекао је Лам немачким медијима.

Лам, који је капитен и немачке репрезентације, навео је да понекад и порази, попут оног у финалу ЛШ пре две године (2:0), могу да користе екипи.

"Пре две године изгубили смо титулу и сада ћемо покушати то исправимо. Имамо искуство које је непроцењиво у оваквим ситуацијама. У полуфиналу смо већ елиминисали један велики клуб, Реал. За разлику од 2010. године, сада имамо бољу равнотежу напада и одбране тима", навео је Лам.

Он је додао да је олакшавајућа околност за Бајерн чињеница ће финале ЛШ против Челсија бити одиграно на Алијанц арени у Минхену.

"Добро је што ћемо се за финале спремати на исти начин као и за све остале мечеве у ЛШ. Бићемо у истом хотелу, тренирати на истом месту и пресвлачити се у нашој свлачионици. Ићи ћемо добро познатим путем на стадион, једино што ће овај пут можда бити нешто мање наших навијача", објаснио је Лам.

Тренер Бајерна Јуп Хајнкес већ је освојио ЛШ пре 14 година, тада на клупи Реала.
"Можда је наша мала предност то што се игра у Минхену. Ипак, ривал ће нам бити врхунска екипа и шансе су 50-50. Неће нам бити лако, не смемо да правимо грешке и то сам већ рекао играчима", истакао је Хајнкес.

Везиста Бајерна Бастијан Швајнштајгер упозорио је саиграче и навијаче да не смеју да потцене Челси. "Челси игра веома добро. Ово ће вероватно бити последње финале ЛШ за играче као што су Френк Лампард и Дидије Дрогба", казао је Швајнштајгер.

За Арјена Робена финале са Челсијем биће сусрет против још једног бившег клуба, а претходно се у полуфиналу на неки начин осветио некадашњим послодавцима из Реала.

"Размишљам само о финалној утакмици. Пораз од пре две године сада би могао да нас мотивише", закључио је Робен, који је од 2004. до 2007. био фудбалер Челсија.

Финална утакмица ЛШ игра се 19. маја од 20.45 на Алијанц арени у Минхену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи