Читај ми!

Без брисања картона

Уефа категорична, нема помиловања за "пожутеле" играче. Дефинитивно Бане Ивановић неће наступати за Челси у финалу Лиге шампиона против Бајерна у Минхену 19. маја. Из европске куће фудбала је саопштено да клубови нису званично тражили да се укину суспензије.

Европска фудбалска унија неће брисати суспензије шесторици играча Челсија и Бајерн Минхена због којих неће моћи да играју у финалу Лиге шампиона, упркос жалби светског фудбалског синдиката.

Српски репрезентативац из Челсија Бранислав Ивановић и његови саиграчи Раул Меирелеш и Рамирес, као и Бајернови Давид Алаба, Холгер Бадштубер и Луис Густаво морају да одслуже један меч суспензије зато што су у полуфиналу зарадили трећи жути картон у такмичењу.

"Уефа је саопштила да неће одговарати на позив за помиловање шесторици играча који ће пропустити финале Лиге шампиона због трећег жутог картона. Штавише, истакнуто је да се правило неће мењати", наводи се у саопштењу синдиката ФИФПро.

Амнестија за жуте картоне већ се примењује после четвртфинала у Лиги шампиона и на Светском првенству у организацији Фифе.

"Различита правила могу да се примењују у различитим такмичењима. УЕФА није примила никакве молбе у вези са жутим картонима, чак ни од представника Бајерна", рекао је члан извршног комитета Уефе Михаел ван Праг, који је челник групе за правила у Лиги шампиона.

Финале Лиге шампиона игра се у Минхену 19. маја.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи