Читај ми!

Одбројавање до спектакла

Традиционални психолошки рат пред важне мечеве Жозе Мурињо ни овога пута није изоставио, али је - користећи подсећање на раније сусрете са Барселоном - поручио да се нада да ће имати фер суђење на мечу против Бајерна. Откривено какву ће кореографију навијачи Реала имати на трибинама Сантјаго Бернабеуа.

20.00 - Атмосфера на стадиону у Мадриду на граници кључања. Све је спремно за спектакл. 

19.30 - Медији у Шпанији много пажње посветили чињеници да се Робен појавио са масницом на оку. Сувенир након окршаја са Риберијем или нешто друго... 

19.15 - Оба тима стигла на "Сантиаго Бернабеу" 

18.45 - Мурињо остаје и наредне године у Мадриду, изјавио Луис Сератоса, лекар "краљевског клуба" 

18.30 - Тргови и улице у Мадриду, већ сада, сасвим у знаку навијача оба тима 

18.15 - Након пораза Барселоне, светске кладионице највеће шансе дају управо Реалу да стигне до трона 

18.00 - Медији у Шпанији предвиђају да ће Мурињо од самог старта шансу указати Марселу, уместо Фабију Коентрау 

15.30 - Играчи Реала ће за пласман у финале Лиге шампиона добити 6,4 милиона евра. 

13.30 - И Реал лагано тренирао. Играчи се после тренинга повукли у хотел. 

13.00 - Фудбалери Бајерна одрадили последњи тренинг на стадиону Сантјаго Бернабеу.

Висок пресинг, притисак на задњу линију, двојица на Месија, ово су били савети Жозеа Муриња Челсију пре реванш меч са Барселоном.

На срећу (или жалост) лондонски тим је играо сасвим супротно саветима тактичког мага Муриња, определивши се за тоталну дефанзиву на својој половини и на крају је имао среће.

Други део поруке, коју је Мурињо послао фудбалерима које је тренирао у Челсију, где им је пожелео да се састану у финалу - за сада се испуњава. „Плавци" су урадили свој део посла, а сада је ред на "Посебног" да са својим "галактикосима" овере карту за Минхен.

Шпански медији ни сами не знају чему више у овом тренутку да посвете пажњу: елиминацији Барселоне, са све промашеним месијевим пеналом, или реваншу који на Сантјаго Бернабеу играју Реал и Бајерн.

Ако је на Камп Ноу Давид савладао Голијата, на Сантјаго Бернабеу вечерас је на програму судар фудбалских титана.

Уочи меча са Баварцима Мурињо је поново кренуо у психолошки рат, али овога пута не против екипе која ће му се супротставити на терену, већ против елиминисане Барселоне. Није пропустио Мурињо да подсети да није имао много среће у полуфиналима, али да су у сусретима са Барселоном порази били плод нечег другог.

"Да будем искрен, никад нисам имао среће у полуфиналима елитног такмичења. Једно полуфинале сам изгубио због непостојећег гола, следеће сезоне испао сам на пенале, тада није било среће, а прошле сезоне (против Барселоне) сви памте како смо поражени. Надам се да ћемо сада победити, или - ако изгубимо, да то не буде непостојећим голом или поготком из офсајда", рекао је Мурињо.

"Посебни" је прокоментарисао и дешавања на мечу између Барселоне и Челсија.

"Да се Барселона састала са клубовима попут Милана или Арсенала, не би ме интересовало. Не желим да испаднем лицимер, признајем да сам и даље слаб на Челси и Интер, тако да се увек радујем када играчи које сам тренирао дођу до финала", додао је Мурињо.

И док Мурињо ни по коју цену није спреман да открије тактику и састав тима, шпански медији су открили каква ће кореографија красити трибине стадиона Санјтаго Бернабеу.

Тако је Марка дала слику дела трибине на којој су спремни картони који ће, када их навијачи подигну, направити слику бившег фудбалера Реала Хуана Гомеза познатијег као Хуанито, који је погинуо у саобраћајној несрећи 1992. године када је имао 37 година.

Порука која ће пратити слику на стадиону гласиће: "Ове трибине те не заборављају".

Нашој публици Хуанито је остао у сећању када је са репрезентацијом Шпаније играо против СФР Југославије на Маракани. Тада је несрећног фудбалера погодила флаша која је долетела са трибина.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи