Читај ми!

Огрешио сам се о Челси

Свако ко познаје правила фудбала зна да је требало да доносим другачије одлуке, рекао је норвешки судија Том Хенинг Овербо који је признао да је оштетио Челси на мечу против Барселоне 2009. године. Овербо рекао да му и дан-данас стижу претеће поруке бесних навијача лондонског клуба.

Када је одсвиран крај реванш меча полуфинала Лиге шампиона 2009. године на Стамфорд бриџу, фудбалери Барселоне, који су постигли гол у зауставном времену, почели су да славе, док су навијачи Челсија киптели од беса због грешака главног судије Тома Хенинга Овербоа после којих је њихова екипа елиминисана.

Уочи новог дуела два клуба, норвешки делилац правде Овербо признаје да је оштетио Челси на тој утакмици.

"Свако ко познаје правила фудбала зна да је требало да доносим другачије одлуке те вечери. Али такав је живот нас судија. На чудан начин задовољан сам што смо помоћници и ја задржали хладнокрвност те ноћи", присећа се Овербо.

Он признаје да и дан-данас добија претње смрћу бесних навијача који још нису преболели елиминацију своје екипе те вечери.

"Навијачи Челсија и даље ми прете смрћу, али више те поруке не узимам за озбиљно. Бацам их у смеће, иако понекад размишљам о људима који ми шаљу. Ево баш сам јуче примио мејл једног навијача који је написао да жели да убије мене и моју породицу", каже норвешки судија.

Реванш меч на Стамфорд бриџу завршен је резултатом 1:1. Погодак за Барселону је у зауставном времену постигао Инијеста, а Барса је прошла јер је у првој утакмици на Камп Ноу било 0:0.

Бесни фудбалери Челсија сматрају да је Овербо требало да суди најмање пет пенала за лондонски тим, а најдаље је отишао Дидије Дрогба који га је назвао "ј....ом срамотом".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи