Најгори од све деце

Поразом од 7:1 у последњем колу Групе Д Лиге шампиона од Лиона, Динамо је и званично постао најгора екипа која је икада учествовала у такмичењу. Холандски и шпански медији сумњају да је меч намештен, Динамо и Лион демантују оптужбе. Тренер Јурчић добио отказ, Мамић се извинио навијачима.

Тешко је данас бити навијач Динама, чији је клуб синоћ, у последњем колу Лиге шамипиона, на Максимиру доживео тоталну катастрофу изгубивши меч од Лиона са 7:1. Још теже ће бити наредних дана бити функционер загребачког клуба, кога очекује истрага због овог резултата.

Деси се да понекад у елитно такмичење залута тим коме тамо није место, али ретко када се деси да чак и најгора екипа за пола сата прими шест погодака, од екипе која јури што бољу гол разлику да би се пласирала у осмину финала.

Овај низ случајности видео се синоћ у престоници Хрватске, а француска организација која се бави провером клађења на интернету (АРЈЕЛ), и званично ће истражити да ли је Динамо стварно био толико лош на утакмици, или је у питању нешто друго.

Највећи губитник ове катастрофе Динама није загребачки клуб, већ Ајакс, који је због лошије гол разлике, препустио друго место у групи Лиону.

Одмах по завршетку меча са Реалом, који је Ајакс изгубио резултатом 3:0, холандски новинари су отворено довели у сумњу регуларност резултата у Загребу.

Да је ово у најмању руку чудна победа не мисле само Холанђани. И шпански медији не могу да се начуде како је могуће да после 1:1 на полувремену једна екипа прими шест "комада".

"Победа Лиона над Динамом од 7:1 у Загребу обавијена је сумњом", пише спортски дневник АС и наводи да се "нешто догодило на полувремену" јер је први део игре завршен са 1:1.

А онда, Олимпик је за пола сата дао шест голова, пише АС и наводи чудно понашање голмана Динама Ивана Келаве, који је после другог примљеног гола деловао врло незаинтересовано док је лопта у још пет наврата погађала његову мрежу.

Шпански лист додаје и да се током телевизијског снимка могла видети чудна интеракција између фудбалера Динама Домагоја Виде и нападача Лиона Бафетимби Гомиса после петог гола Француза.

И шпанска Марка, као и Ел Мундо Депортиво, пише да је Лион прошао у осмину финала после чудних и "сумњивих" догађаја на стадиону у Загребу.

Ове наводе шпанских медија оштро је демантовао Лион. Спортски саветник председника овог клуба Бернард Лакомб их је назвао монструозним.

"То нам се Шпанци свете зато што их је Јоаким Ноа недавно прозвао за колективни допинг", сматр Лекомб.

Демантији о наводној намештаљци стигли су и из Динама.

"Тенденциозно је, срамотно и злонамерно проглашавати недавну утакмицу Лиге шампиона Динамо - Лион на Максимиру сумњивом, и тако омаловажавати успех Динамовог противника Лиона", поручили су из загребачког клуба.

За то време прва "жртва" катастрофе Динама је тренер екипе Круно Јурчић, који је добио отказ. Овај тренер је са "модрима" успео да постане и званично најгора екипа која је икада учествовала у Лиги шампиона. Да подсетимо, загребачки клуб је изгубио шест мечева са најгорим скором у историји од три дата и 22 примљена гола.

"Не доживљавам се као тренер најгоре екипе у историји Лиге шампиона, направили смо велики успех самим пласманом у ово такмичење. Пореметило нас је искључење Јерка Лека, а притом смо и веома уморни, ово нам је била 40 утакмица за пет месеци", овом изјавом Јурчић се опристио од Динама.

Навијачима се обратио и први човек клуба Здравко Мамић, који се извинио за катастрофу. Када су у питању оптужбе о намештању, из клуба је стигао оштар деманти.

На крају, да резимирамо какве је све рекорде Динамо оборио у овосезонском учешћу у европској елити.

Као што смо рекли Динамо је и званично најгори тим који је учествовао у Лиги шампиона. На шест мечева нису освојили ниједан бод, а имали су гол разлику минус 19 (3-22).

Динамо је клуб који је најбрже примио четири гола у овом такмичењу. То се десило у прошлом колу када је у Мадриду Реал до 20. минута четири пута затресао мрежу Загрепчана.

Против Динама оборен је и најбржи рекорд када је у питању хет-трик. Тај рекорд је оборио нападач Лиона Битафимби Гомис за седам минута (од 45. до 52. минута).

И да не заборавимо, пред почетак Лиге шампиона Динамо је најављивао да у фудбалској елити неће проћи као Партизан прошле године (без освојеног бода). Нису ни слутили колико су били у праву када су тако нешто изјављивали.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи