Опроштај Милојевића од Меге: Асови на окупу

Тренер Дејан Милојевић опростиће се од свог клуба Мега Бемкса на ревијалној утакмицу на којој ће учествовати бројни кошаркашки асови чије су каријере биле повезане са овим клубом. Утакмица првог тима и кошаркашких асова које ће предводити Милојевић играће се у четвртак од 20.15 на терену дворане "Мега Факторy".

После 10 година проведених у клубу, осам на месту шефа стручног штаба Мега Бемаxа, Дејан Милојевић биће на достојан начин испраћен из средине у којој се етаблирао као изузетно квалитетан тренер.

У част његовог опроштаја од Меге где је, освајањем трофеја Купа Радивоја Кораћа, пласмана у још три финала и продукције великог броја врхунских играча, оставио неизбрисив траг, биће организован ревијални меч који ће окупити део кошаркаша са којима је Милојевић сарађивао.

За екипу коју ће са клупе водити Дејан Милојевић, играће Ненад Миљеновић, Никола Ребић, Јован Новак, Огњен Јарамаз, Немања Дангубић, Ђорђе Симеуновић, Раде Загорац, Борис Савовић, Марко Луковић, Новица Величковић, Миленко Вељковић, Никола Јанковић, Стефан Фундић и Никола Милојевић.

Њима ће се супротставити садашњи састав Мега Бемакс на челу са новим тренером Владимиром Јовановићем. Састав ће бити појачан повременим репрезентативцем Србије Алексом Аврамовићем, који је за Мегу као гост наступао током 2012. године. 

"За ову ревијалну утакмицу и опроштај Дејана Милојевића од Меге влада заиста велико интересовање. Међутим, због ограниченог капацитета хале, али и прописаних мера од стране надлежних органа услед целокупне здравствене ситуације, улазница више немамо у оптицају, све су већ подељене пријатељима клуба", објашњава Горан Ћакић, генерални менаџер Мега Бемакса и наглашава да без улазнице неће бити дозвољен улазак у дворану.

Током осам сезона Дејан Милојевић је екипу предводио на укупно 345 утакмица  и има 173 победе. Први трофеј у витрине клуба донео је освајањем Купа Радивоја Кораћа 2016. године , а са изузетно младим тимовима, који су некада имали епитет и убедљиво најмлађих у целој Европи, Милојевић је са Мегом играо у још три финала, два у Купу Радивоја Кораћа и једном у АБА лиги.

Ипак, оно по чему је највише постао препознатљив то је изванредан рад са младим играчима чији је таленат непогрешиво претварао у квалитет. До ове године чак 10 играча из дреса Меге драфтовано је у НБА, а тренутно чак седморица играча са којима је Милојевић сарађивао у Меги носе дресове НБА клубова.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару