НБА саветовала играчима избегавање контаката са навијачима због коронавируса

НБА лига донела краткорочну одлуку и десет препорука играчима и тимовима како да се понашају како би спречили потенцијално ширење коронавируса. Могуће је и да због опреза у будућим препорукама играчима буде сугерисано да и не учествују на играма, што отвара још једну сумњу да ће наша репрезентација остати без Јoкића, Богдановића, Бјелице, Марјановића и Гудурића. Ако игре буду одржане...

У саопштењу се наводи да лига свакодневно свим клубовима доставља информације о најновијем развоју ситуације.

У препорукама које је НБА лига дала играчима је и да избегавају поздрављање и руковање са навијачима и играчима и да не узимају оловке, лопте, дресове или качкете како би их потписали.

Оно што је НБА издвојила као дугорочну бојазан је могућност ограничавања или потпуног отказивања међународних скаутинг догађаја, акција које претходе драфту, тренинг капова.

Наводи се да су се НБА лига и Национално удружење кошаркаша консултовали са центрима за контролу заразних болести и превенције вируса.

"Коронавирус остаје ситуација која може убрзано да ескалира и да се промени. Здравље и безбедност наших радника, тимова, играча и навијача је на првом месту. Сарађујемо са тимовима, консултујемо се са надлежнима за инфективне болести и настављамо да пратимо све што се дешава", поручено је из лиге која је навела и да свакодневно свим клубовима доставља информације о најновијем развоју ситуације.

Многи играчи су већ реаговали на сугестије које су добили и дали своје коментаре на друштвеним мрежама.

Си Џеј Меколум је на свом Твитер налогу најавио да неко време неће потписивати аутогаме, док је Кемба Вокер рекао да он неће одустати од тога, само ће "то радити својом оловком".

"Обавезно перите руке сапуном 20 или више секунди и прекривајте уста кад кашљете.", твитнуо је Си Џеј Меколум "Званично паузирам од потписивање аутограма до даљњег."

За сада нема информација али многи постављају питање да ли ће и какве мере НБА лиге бити предузете у односу на учешће њених играча на другим такмичењима попут Олимпијских игара на чију организацију коронавирус има велики утицај.

Могуће је и да због опреза НБА играчима буде препоручено да и не учествују на играма, што отвара још једну сумњу да ће наша репрезентација остати без Јoкића, Богдановића, Бјелице, Марјановића и Гудурића. Ако игре буду одржане...

Наиме, још увек се не зна хоће ли оне бити уопште одржане, а бројни медији пренели су у понедељак вест да Међународни олимпијски комитет, Светска здравствена организације и спортски савези из целог света разматрају могућност да Олимијске игре буду одржане без присуства публике како би се избегло њихово отказивање. 

Први човек Бицикилистичког савеза Велике Британије Стивен Парк је први проговорио о том предлогу.

"У овом тренутку сам прилично уверен да ће Игре бити одржане, али то би могло да значи да ће многе ствари бити другачије. Погледајте Светски куп у скијању током претходне две недеље, одржавају се трке иза затворених врата, без навијача и такмичење се преноси у места у којима нема страха од заразе", рекао је Парк.

"Нешто такво би могло да се догоди и када су Игре у питању. На нама је да се побринемо да све то не постане сметња припремама. Радимо као да ћемо бити у Токију у јулу", рекао је Парк.

Навијачима је у Јапану забрањено присуство на бројним спортским догађајима последњих дана укључујући бејзбол, тенис, сумо рвање и коњичке трке. Истовремено, групе грађана одржавају протесте у Јанапну позивајући на отказивање Игара како би се спречило додатно ширење коронавируса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару