Маљковићева саопштила списак играчица за ОИ квалификације

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић саопштила је списак играчица за предстојећи Олимпијски квалификациони турнир, који ће се од 6. до 9. фебруара играти у дворани "Александар Николић" у Београду. Кошаркашице у Београд стижу по завршетку клупских обавеза, а екипа ће бити комплетирана у недељу, 2. фебруара.

На списку се налази 16 играчица: Маја Миљковић, Соња Васић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Николина Милић, Драгана Станковић, Миљана Бојовић, Јована Ногић, Снежана Богићевић, Александра Станаћев, Ана Дабовић, Маја Шкорић и Тина Крајишник.

Капитенка Јелена Брукс каже да ће турнир бити тежак, јер екипа неће имати много времена да се спреми.

"Све смо једва дочекале ово окупљање. Сваком се радујемо, али ово је нешто посебно, јер ћемо имати прилику да пред нашом публиком обезбедимо пролазак на Олимпијске игре. Очекује нас изузетно тежак турнир. Ниједну екипу не смемо потценити, пошто све долазе са истим циљем. Нећемо имати много времена да се спремимо и зато морамо да имамо пуну концентрацију на много информација и детаља у ових неколико дана. Неће бити нимало лако, али то је борба за Олимпијске игре и не може бити другачије", рекла је Бруксова за сајт КСС.

Кошаркашице у Београд стижу по завршетку актуелних клупских обавеза, а екипа ће бити комплетирана у недељу, 2. фебруара, када ће се од 19 сати дружити са навијачима у тржном центру "Ушће".

Освајачице европске бронзе прву утакмицу у дворани "Александар Николић" одиграће у четвртак, 6. фебруара против Сједињених Држава од 20 сати.

У суботу 8. фебруара, у 17 сати, противник ће бити Нигерија, а у недељу у исто време селекција Мозамбика.

Пласман на Олимпијске игре обезбедиће две најбоље пласиране екипе уз Американке, које су се као светске шампионке већ квалификовале за ОИ у Токију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару