Распад који су многи једва дочекали

Након пет година доминације лигом, током којих су освојене три шампионске титуле, нова сезона је Голден Стејт вориорсима донела и нову реалност и нешто што је до недавно било незамисливо - два убедљива пораза и дно табеле на Западу.

Истина, можда је прерано судити и доносити закључке после само две уводне утакмице у сезони, али готово је извесно да након одласка Кевина Дурента у Бруклин, тешке повреде колена Клеја Томпсона (пропушта целу сезону) и незадржавање Казинса, Игодале па и Кука, "ратници" неће играти финале НБА лиге.

Али, ретко ко је могао да предвиди овако лоше две партије на почетку сезоне, или како би добар део америчке спортске јавности окарактерисао "распад система". 

Кавај Ленард је јуна ове године са Торонтом спречио тим из Сан Франциска да освоји трећи узастопни прстен, а онда је водио Клиперсе до убедљиве победе на отварању сезоне у новој "Чејс центар" дворани у популарној "Беј ерији".

Тим из Лоса Анђелеса је славио победу од 141:122 (65:54), да би синоћ Оклахома "згромила" и понизила Карија и "групу грађана" са чак 120:92 (70:37).

Дакле, две утакмице екипа Стива Кера изгубила је са укупно 47 разлике, и то је најгори старт финалисте из претходне године у историји лиге!

Негативан рекорд до синоћ држали су Атланта хокси из сезоне 1957/58, који су тада сезону отворили са два пораза и укупно 42 поена минуса.

И управо је кисели осмех Стефа Карија при крају меча са Тандером можда и најбоље описао како у овој франшизи гледају на актеулни тренутак, који је све само не пријатан. И дијаметрално је супротан у односу на оно на шта су били навикли и себе, али и остатак лиге и кошаркашки свет.

Срце Вориорса и главна покретачка снага на оба краја терена Дрејмонд Грин највећи проблем види у томе што се екипа у та два пораза одрекла једне од карактеристика која ју је красила, а то је добра одбрана.

"Реалност је да смо заиста очајни тренутно", реко је Дрејмонд, док је Кари истакао да "напад није био толико лош у поређењу са срамотном одбраном".

Ипак, "лопту спушта" тренер Кер, који поручује:

"Треба времена. Ово није лако. Оно што смо радили последњих пет година није било лако. Али постоји разлог зашто је успело. Имали смо пуно талента и момака који су били заиста паметни кошаркаши. Поента је сада да се ови момци повежу, буду бољи сваког дана и започну са формирањем идентитета како бисмо могли да почнемо да побеђујемо", рекао је стратег "Дабса".

Голден Стејт прилику за прву победу у сезони има већ ноћас, када гостује Њу Орлеансу, тиму који такође нема победу у новој сезони (0-3).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи