Ненадић и Фаје: Разлика битна колико и победа

Кошаркаш Црвене звезде Немања Ненадић, после победе над Партизаном (84:63) и пласмана у финале АБА лиге, изјавио је да је висока разлика битна колико и сам тријумф.

"Јако важна победа за нас, пре свега психолошки. Значајна нам је и ова резултатска разлика, није битна само победа. Можда смо могли да завршимо раније и да буде 2:0, али шта је ту је. Идемо у финале, спремамо се за то и хоћемо да стигнемо до циља, што је прво место", рекао је Ненадић.

Ненадић признаје да није очекивало толико убедљив тријумф.

"Није мало 20 поена разлике. Нисам то очекивао, са Партизаном смо до сада играли на једну, две лопте. Али, боље овако. Ово нам само даје додатну мотивацију да наставимо да радимо и да се припремимо за финале", рекао је он.

Осврнуо се на свој деби у дербијима.

"Сваку утакмицу сам очекивао да уђем и био сам спреман за ову. Најбитније је да смо победили. Осећај је феноменалан, поготово пред оволиком публиком. И њима бих да се захвалим", закључио је Ненадић.

Његов саиграч Мохамед Фаје истакао је да је добар осећај након пласмана у финале.

"Напорно смо радили током целе недеље да бисмо добили ову утакмицу и то смо урадили. Срећни смо због проласка у финале. Имали смо помоћ навијача и цео тим је добро играо. Мислим да смо заслужили ово. Сада ћемо се припремити за финале", рекао је Фаје.

Крилни центар црвено-белих истакао је и да је победа са великом разликом добра за саомпоузадње.

"Били смо спремни за утакмицу. У кошарци можете све да очекујете, али ми смо урадили шта је било потребно и знали смо шта треба да урадимо да бисмо победили. Ова резултатска разлика утиче на наше самопоудање и чињеница да смо овако тежак и важан меч успели да добијемо овако убедљиво", рекао је Фаје који се осврнуо и на изостанак Џо Регленда из тима због поведе.

"Било нам је потребно времена да се навикнемо да то да није са нама на паркету. Али, успели смо да направимо измене које су нам омогућиле да добијемо овај меч".

Прва утакмица финала АБА лиге са победником из дуела Цедевита - Будућност на програму је 12. априла, а Црвена звезда ће тај меч највероватније играти у хали у Железнику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи