Николић: Улог велики – победиш или завршаваш

Кошаркаш Партизана Алексеј Николић рекао је да очекује тешку утакмицу са Црвеном звездом у трећем сусрету полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге.

"Као и свака досад, мислим да ће бити тешка и физички напорна утакмица. Мислим да ће бити доста контаката у нападу и да ће се свака одбрана третирати као најбитнија у сезони. Улог је велики - или победиш или завршаваш АБА лигу. Спремамо се на тај начин за утакмицу", рекао је Никлић новинарима у хали "Александар Николић".

Бек Партизана истиче да ће и трећи сусрет можда решити једна лопта.

"Сваки напад и свака одбрана ће бити битна и мислим да ће и овај меч можда ићи на једну лопту. Никад се не зна. Треба да размишљамо о себи и да идемо на победу", рекао је он.

Меч са Црвеном звездом за Партизан је можда једна о најважнијих утакмица у последњих пет година.

"Искрено, не знам да ли смо нешто много размишљали о томе. Само смо у ритму утакмице и спремамо се као да је последња утакмица. Знамо шта је улог и само о томе размишљамо".

Николић је објаснио и колико је психички тешко што је период између утакмица седам дана.

"Специфично је због свега, а с друге стране мислим и да је добро што имама довољно времена да поправимо неке грешке и да надоградимо добре ствари. Има и добрих и лоших страна", рекао је он.

Он је објаснио и колико је оптерећење што се мајсторица игра пред навијачима Црвене звезде, а колико саопштења из оба клуба.

"Искрено, нисам ни читао саопштења и не знам о чему се ради. Биће врућ терен као и на првој утакмици. Очекујем и јачу атмосферу. На крају, ми играмо на терену и то је оно што се броји", рекао је Николић.

Истакао је да је црно-белима предност у дуелу са Звездом може да буде то што су млад тим.

"Током сезоне сам говорио да то што смо млад тим, ту енергију коју имамо и ако је покажемо на прави начин, мислим да да они можда тешко одговоре на то. Опет, у оваквим утакмицама где се игра за финале битни су детаљи и ситнице. Мораћемо да будемо опрезни и спремни на све", рекао је Николић и додао да се и он и екипа добро осећају.

"Добро се осећам, добро темпирам форму, као и остатак тима. И последње две утакимице када смо изашли на терен добро смо се осећали. Мислим да нема претераних проблема.

Плејмејкер Партизана говорио је и који је тим под већим притиском.

"И ми нисмо имали поправни на прошлој утакмици. Већи је притисак на њима, али не треба превише размишљати већ уживати у овој позицији да можемо да се боримо за финале АБА лиге", закључио је Николић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи