Победе Даласа и Мајамија, Тео и Боби по украдену лопту

Протекле ноћи у НБА лиги одигране су четири утакмице у којима су победе однеле екипе домаћина. Далас је надиграо Л.А. Клиперсе са 114:110, Мајами био бољи од Јуте са 102:100, Филаделфија је победила Мемфис са 103:95, а Сан Антонио био бољи од Портланда са 131:118.

Кошаркаши Даласа изененадили су први тим Запада наневши Л.А. Клиперсима тек други пораз у последњих 11 утакмица.

До победе их је предводио Харисон Барнс који је убацио 30 поена и имао и 9 скокова.

Пратили су га Џеј Џеј Бареа са 24 поена, докорашњи центар Клиперса Џордан је додао 16, уз 23 скока и 3 асистенције, а Весли Метјуз је уписао 14, уз 6 скокова и 4 асистенције.

У тиму Клиперса најефикаснији је био Монтрезл Харел са 23 поена и 10 скокова, а по 21 поен постигли су Данило Галинари и Лу Вилијамс.

Српски репрезентативци Бобан Марјановић и Милош Теодосић на терену су провели по нешто више од једног минута и обојица су имала по једну украдену лопту.

Сан Антонио је после два узастопна пораза савладао Портланд са 131:118, а до победе су их предводили Демаркус Дерозан са 36 поена и Ламаркус Олдриџ са 29 поена.

Најефикаснији играч утакмице био је из пораженог тима Демијан Лилард који је постигао 37 поена уз 10 асистенција.

Си Џеј Мекалум га је пратио са 24, а Ал-Фарук Амину је забележио 20 поена.

Кошаркаши Мајамија надиграли су Јуту са 102:100 после резултатског преокрета у финишу утакмице предвођени Двејном Вејдом.

Гостујућа екипа Јуте је самоуверено ушла у меч и чак повела са двоцифреном разликом, али су домаћини успели да анулирају предност и дођу до победе у последњим секундама меча.

Искусни бек домаћина постигао је 7 од последњих 10 поена свог тима, укључујући и оба слободна бацања 3 секунде пре краја за девети тријумф Мајамија у сезони.

Времешни Вејд је меч завршио са 15 поена, уз 3 скока и 8 асистенција за 30 минута игре.

Ефикаснији од Вејда били су Хасан Вајтсајд са 23 поена, уз 20 скокова и 3 блокаде и Џош Ричардсон са 16 поена. Горан Драгић због повреде поново није био у екипи.

У пораженом тиму најефикаснији су били Рики Рубио са 23 поена, 5 скокова и 6 асистенција и Џое Краудер са 19.

Филаделфија је против Мемфиса забележила четврту победу у низу са 103:95 и тренутно је са учинком 17-8 трећа на Истоку.

Џеј Џеј Ридик је био најефикаснији са 24 поена, Џими Батлер је постигао 21, Бен Симонс 19, уз 12 скокова и 6 асистенција, а Џоел Ембид 15, уз 14 скокова.

На другој страни Мајк Конли је забележио 21 поен, Џарен Џексон јуниор 17, Џамајкл Грин 17, а Марк Гасол, Гарет Темпл и Маршон Брукс по 12.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару