Пеђа Стојаковић за РТС о прстену, финалу Запада 2002, српском Сакраменту, репрезентацији...

Вероватно најбољи Србин који је играо у НБА лиги и један од ретких који су успели да освоје шампионски прстен, Предраг Пеђа Стојаковић, у кратком разговору са новинаром Интернет портала РТС-а присетио се репрезентативних дана, чувеног финала Запада 2002. године, освајања титуле у НБА, али и појаснио планове Сакрамента, који је поново "српски тим" са Богдановићем и Бјелицом у својим редовима.

Стојаковић, тренутно председник Кингса задужен за кошаркашки развој, боравио је у Београду као један од промотера кампа "Кошарка без граница".

Од активног играња опростио се 2011. године. Имао је срећу да у последњој утакмици у каријери освоји НБА титулу са екипом Далас маверикса.

"Нисам ја то планирао. Знао сам и био свестан да је то била моја последња година у НБА и разговарао сам са различитим тимовима да видим где ћу провести ту годину. Далас ми је понудио једну значајнију улогу са клупе, а то ми је много значило јер сам хтео да завршим каријеру играјући. Мислим да нико од нас није очекивао да ћемо доћи у ситуацију да се боримо за титулу. Мада, били смо на окупу, сви ми са веома добрим каријерама, а нико од нас се није остварио на том нивоу и у том смислу. Наравно, игра Дирка Новицког, Џејсона Кида и осталих играча у том моменту била је феноменална и то је заиста било баш, баш добро", рекао је Стојаковић за РТС, одмах додавши и следеће:

"Наравно, једна од тих пропуштених прилика која ме и даље мучи је то финале Западне конференције 2002. године са мојим Сакраментом. То је то, то је спорт, то је та танка линија између успеха и неуспеха о којој често причамо", поручио је.

Подсетимо, Лејкерси су победили у серији са 4:3 и касније узели прстен. Роберт Ори је погодио тројку за победу у последњој секунди четвртог меча и тако донео изједначење екипи из ЛА на 2:2.

Некада су Стојаковић и Дивац чинили Сакраменто српским тимом, сада су ту поново два српска играча – Богдан Богдановић и од овог лета Немања Бјелица.

"Слушајте, ми верујемо и у Богдана и у Немању. Надамо се да ћемо једног дана са њима играти у плеј-офу. Верујемо у нашу младу екипу, мада потребно је времена. Мислим да ће Богдан ове сезоне имати једну бруталну улогу, а то кажем јер сам га гледао како је радио овог лета. Ако га послужи здравље, да куцнем у дрво, верујем да ће имати феноменалну сезону", нагласио је Пеђа.

Бјелица се, и поред најава о повратку у Европу, ипак преселио из Минесоте у Сакраменто.

"Он је одавно био у нашим плановима. Разговарали смо о Немањи од почетка отварања тржишта слободних агената и онда, када су се неке ствари поклопиле и да кажем отвориле, кад смо осетили да имамо шансу да га придобијемо, ту смо се баш посветили и на крају успели да га наговоримо да дође код нас", открио је Стојаковић неке детаље из прелазног рока.

Бјеличина улога у тиму?

"Улога ће наравно зависти од тренера и од њега самог. Немања је јако талентован играч који може да игра на више позиција. Мислим да ми таквог играча немамо у нашем тиму и мислим да ће нам много значити. Сад, колика ће му минутажа бити, ја не знам јер то зависи од тренера, а на Немањи је да се за то избори...", закључио је Предраг Пеђа Стојаковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи