Јуниори после продужетка савладали Црну Гору

Јуниорска репрезентација Србије, играчи рођени 2000. године и млађи, у оквиру трећег кола групе Д после продужетка и невероватне борбе успели да савладају селекцију Црне Горе 97:95 (27:32, 12:17, 22:19, 23:16, 13:11).

Изабраници селектора Александра Бућана су у Лијепаји у оквиру трећег кола групе Д после продужетка и невероватне борбе успели да савладају селекцију Црне Горе.

Српски јуниори су свих 40 минута били у резултатском заостатку, али су са две тројке Алтина Исламовића у последењим секундама успели да се изборе за продужетак, а у додатних пет минута и за победу која ће свакако пуно значити на плану самопоуздања у наставку шампионата.

Репрезентација Србије је обезбедила другу позицију у групи Д, а противник у осмини финала биће јој познат после дуела Литванија-Велика Британија и завршетка мечева у групи Ц.

Селекција Црне Горе је далеко боље почела утакмицу, веома брзо повела са 7:0, а у осмом минуту имала максималну предност од 25:16.

Српски јуниори су у 38. минуту пришли на 78:75, али је већ у следећем нападу уследила тројка Игора Дробњака и чинило се да је тада све готово.

Међутим, тако нису мисли наши репрезентативци који су наставили да се боре. Уследиле су две невероватне тројке Алтина Исламовића у последње 24 секунде које су донеле изједначење - 84:84 и продужетак.

Велика борба водила се и у додатних пет минута. Одлични Зоран Пауновић донео је вођство Србији 93:89, али је Црна Гора у 44. минуту успела да дође до изједначења - 93:93. Драму у Лијепаји окончао је Филип Петрушев 14 секунди пре истека продужетка за коначних - 97:95.

Србија У18: Петрушев 21, Исламовић 12, Недељковић, Рутешић, Пауновић 18, Трифуновић 4, Васиљевић, Пецарски 28, Лакић, Церовина 1, Илић 6, Кузмановић 7.

Црна Гора У18: Дробњак 19, Кљајевић, Вулевић 3, Титић 6, Жижић 10, Вујисић, Томашевић 23, Обрадовић 2, Кљајић 19, Брновић 11, Мариновић 2, Вујичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи