Леброн Џејмс - велики играч и још већи човек!

Најбољи кошаркаш данашњице Леброн Џејмс још једном је одушевио америчку и светску јавност, али овога пута гестом ван терена. Он је у родном Акрону у држави Охајо отворио школу која носи назив "I promise", односно "Обећавам".

Тај слоган је својеврстан Лебронов заштитни знак и првенствено се односи на то да обећева да неће заборавити одакле је, што је отварањем ове школе и доказао.

Цео пројекат је последица партнерства Џејмсове хуманитарне фондације и града Акрона, тј. департмана за јавне школске установе.

Школу ће на почетку похађати 240 ђака (по 120 у трећем и четвртом разреду) који су означени као ризични, oдносно они којима је потребна привремена или стална помоћ како би успешно завршили школу. За полазнике је обезбеђења комплетна услуга (два оброка и ужина) и опрема (уџбеници, одећа и бицикли).

У плану је да се школа сваке године шири и да до 2022. године има ђаке од првог до осмог разреда.

"Ово је велики дан и велика ствар не само за мене, моју породицу и моју фондацију, већ за сву децу Акрона. Знам колико је школа битна и са колико изазова се деца овде суочавају, то сам и сам искусио", рекао је између осталог Џејмс на отварању школе, нагласивши да је и поред свих титула и признања ово за њега посебан успех.

Подсетимо, "Краљ" је овог лета променио клуб и постао члан чувених Лос Анђелес Лејкерса (уговор на четири године вредан 154 милиона долара), али је обећао да ће, кад год му обавезе то буду дозволиле, долазити у свој родни град и пратити развој полазника ове школе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи